RODITELJI IZ PAKLA SU 13-ORO DECE LANCIMA VEZALI ZA KREVET: Nisu im dali da jedu, a kupali su ih samo jednom godišnje

Dejvid i Luiza Turpin godinama su zlostavljali svojih trinaestoro dece sve dok jedna ćerka nije uspela da pobegne kroz prozor i pozove policiju. Bilo je to u januaru 2018. godine

Lifestyle
16:17h Autor:
RODITELJI IZ PAKLA SU 13-ORO DECE LANCIMA VEZALI ZA KREVET: Nisu im dali da jedu, a kupali su ih samo jednom godišnje
Turpin porodica, Foto: Printscreen/youtube

Trinaestoro dece Dejvida i Luzie Turpin odraslo je u strogo kontrolisanom okruženju, a kada su mediji otkrili strahote kroz koje su deca prolazila, njihov porodični dom su nazvali "kućom užasa".

Naime, deca Turpinovih bila su godinama zatvorena u kući tako da komšije skoro da nisu ni znali da oni žive tu.

Za neke od Trupinove dece ova tortura je trajala decenijama, dok druga deca nisu ni znala da spoljni svet postoji.

Kuća porodice Turpin
foto: Profimedia

Kako su deca Turpinovih spasena?

Kada je policija ušla u kuću Turpinovih našla je toliko neuhranjenu decu da nisu mogli ni da zamisle da jedna od Turpinovih ćerki ima 29 godina. Bila je toliko sitna da je više odgovarala uzrastu tinejdžerke.

Izmet je bio svuda po tepihu Turpinovih jer roditelji nisu dozvoljavali deci da idu u toalet kada im je to bilo potrebno. Neki od njih su bili vezani lancima za svoje krevete, a hranili su ih jednom dnevno.

Otac i majka Turpin imali su strogo pravilo: samo jednom godišnje je dozvoljeno kupanje.

Život u ovoj kući bio je neizdrživ, a jedna od njihovih ćerki ovo više nije mogla da podnese pa je odlučila da pobegne kroz prozor i pomoć potraži u spoljnom svetu.

"Moja braća i sestre su se probudile u pola noći, plakali su i tražili su mi da im pomognem," rekla je ona policiji i tu počinje spasenje Turpinovih.

Ko je bila Luisa Turpin?

Luiza i Dejvid Turpin vrlo brzo su uhapšeni i optuženi za mučenje, zatvaranje i zlostavljanje prema deci. Oni su se izjasnili krivim po 14 tačaka optužnice i verovatno će ostatak života provesti u zatvoru.

Nakono njihovog hapšenja izašla je jeziva priča o majci zlostavljane dece. Naime, sama Luiza je imala detinjstvo iz pakla. Njena majka ju je prodala pedofilima koji su je zlostavljali. Njena sestra je medijima ispričala celu priču, ali je bila šokirana kada je čula šta je njena sestra radila svojoj deci.

"Nisam mogla ni da zamislim da ih je zlostavljala. Ona je bila tako dobra devojka. To što se nismo viđali objašnjavala sam činjenicom da ima pune ruke posla sa 13-oro dece," ispričala je njena sestra Tereza novinarima.

Luiz turpin
foto: Profimedia

A kakva je priča bila sa Dejvidom Turpinom?

Dejvid je studirao računarsko inženjerstvo, te je imao perspektivan posao pre nego se penzionisao 2012. godine. Njegovi prijatelji iz srenje škole opisivali su ga kao "štrebera" i "kućnog čoveka".

Kada je Dejvid imao 24 godine on je pobegao sa Luizom i oženio je iako je ona imala 16 godina. Dok je on imao perspektivan posao, njegova žena se vodila kao domaćica koja je kod kuće obrazovala njihovih trinaestoro dece. Ali cela priča je izašla na videlo 2018. godine kada je njihova sedamnaestogodišnja ćerka iskočila kroz prozor i sve prijavila policiji.

"Ovo je jedan od najgorih i najtežih slučajeva zlostavljanja dece koje sam ikad video," rekao je okružni tužilac Majk Hestrin.

Turpinovi
foto: Profimedia

Šta je bilo sa decom Turpinovih nakon oslobađanja?

Njihov advokat Džek Ozborn je naveo da se deca "ne osvrću na prošlost, da se raduju budućnosti, školovanju, oporavku i sticanju novih životnih veština."

Ali tu se nije završila agonija Turpinove dece. Od juna 2022. godine do medija je stigla informacija da država više ne pomaže zlostavljanoj deci te da se oni bore za golu egzistenciju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs