LONDON

OKUPILA SE LEGENDARNA GRUPA ABBA NAKON 40 GODINA: Izdominirali na crvenom tepihu, fanovi u delirijumu!

Prošlo je skoro pedeset godina od fenomena zvanog ABBA.

Lifestyle
Autor:
OKUPILA SE LEGENDARNA GRUPA ABBA NAKON 40 GODINA: Izdominirali na crvenom tepihu, fanovi u delirijumu!
Foto: Profimedia

Švedske pop superzvezde - Bjorn Ulvaes, Beni Andersson, Agneta Faltskog i Ani Frid Lingstad - poslednji put su se u prestonici Velike Britanije zajedno pojavili 1982. u zabavnoj emisiji "The Late Late Breakfast" voditelja Noela Edmondsa, navodi dpa.

Spektakl, počevši od petka, 27. maja, trebalo bi da se održava sedam puta u nedelji do početka oktobra, pri čemu virtualni koncert obeležava nastup Abbatara, odnosno holograma članova grupe koji izvode pesme uživo s deseteročlanim bendom.

Prodali više od 400 miliona albuma i singlova U izjavama na crvenom tepihu ispred namenski izgrađene ABBA Arene u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u istočnom Londonu, Faltskog je rekla kako je čudesno videti sve te engleske fanove, a Lingstad je izjavila da se najviše raduje izvedbi hita "Mamma Mia".

ABBA
foto: Profimedia

Govoreći o tome zašto je toliko uživala u ovom projektu, Lingstad je kao najuzbudljivije izdvojila to što se grupa okupila nakon toliko vremena tokom kojeg nije zajednički radila kao bend. Osim što im je Velika Britanija bliska i u njoj imaju brojne fanove, Ulvaes je rekao da su za projekat odabrali tu zemlju jer poseduje infrastrukturu za tako velike događaje.

Abbatari su nastali kroz mesece "hvatanja pokreta i tehnika izvedbe" s četiri člana benda i timom iz firme za vizuelne efekte Industrial Light and Magic, koju je osnovao poznati reditelj Džordž Lukas.

ABBA-u je prema svetskom uspehu i velikoj popularnosti lansirala pobedu na Evroviziji u Brightonu 1974. s pesmom Vaterloo, a od tada je prodala više od 400 miliona albuma i singlova. Popularni kvartet razišao se nakon posljednjeg zajedničkog nastupa 1982. godine, čemu je prethodilo deset uspešnih godina rada.

Članovi benda su u novbembru prošle godine objavili album Voyage.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs