Potpuno drugačije

OVAKO ĆE IZGLEDATI DODELA ZLATNIH GLOBUSA 2022: Nema prenosa, nema novinara, nema nominovanih!

Sav glamur na koji smo navikli kada je u pitanju Dodela Zlatnih Globusa, ove godine će izostati, iz nekoliko razloga

Lifestyle
11:54h Autor:
OVAKO ĆE IZGLEDATI DODELA ZLATNIH GLOBUSA 2022: Nema prenosa, nema novinara, nema nominovanih!
Foto: Profimedia

U nedelju, 9. januara, u hotelu Beverly Hilton u Los Anđelesu održaće se 79. po redu Dodela Zlatnih globusa. Ovogodišnja dodela uveliko će se razlikovati od svih dosadašnjih.

Čuvena Dodela nagrada neće se tradicionalno emitovati na NBC-ju, čime se privremeno okončava decenijama duga veza između televizijske mreže i Udruženja holivudskih stranih novinara, neprofitne organizacije zadužene za dodelu nagrada.

Holivudskom udruženju novinara, koje organizuje Dodelu, zameraju nedostatak raznolikosti i nesprovođenje reformi, kao i navodnu korupciju, a protiv njih glas su digli brojni glumci i glumice, ali i filmski studiji i striming servisi.

Upravo zbog toga, ali i pandemijskih mera, ovogodišnja dodela i te kako će se razlikovati od svih dosadašnjih, iako će na kraju 9. januara biti dodeljene nagrade najboljima u filmskom i televizijskom svetu.

Iako je, osim nagrada, svima oduvek bio najvažniji crveni tepih i kreacije u kojima će prošetati ispred fotografa i kamermana, ove godine će sav taj glamur izostati budući da crvenog tepiha - neće biti.

Zlatni Globus
foto: EPA / Nina Prommer

Isto tako, na 79. dodeli po redu izostaće publika, ali i nominovani, i to sve zbog mera koje zbog pandemije korona virusa tako nalažu. U prostoriji, u trenutku proglašenja pobednika u pojedinoj kategoriji, biti će samo "odabrani", koji da bi tamo mogli da dođu, moraju da budu vakcinisani i to buster dozom, ali i imati negativni PCR test uzet najkasnije 48 sati pre događaja. Neće izostati ni zaštitne maske, kao ni socijalna distanca, koje će biti obavezne mere.

Ni pripadnici medija neće prisustvovati Dodeli, koja se neće prenositi uživo nakon skandala i izveštaja The Timesa u kojem je otkriveno da organizacija Udruženja holivudskih stranih novinara, nema članove crnce, a postavljeno je i pitanje o pogodnostima koje su neki članovi dobili zahvaljujući milionima koje im NBC plaća za pravo televizijskog emitovanja događaja, tradicionalno jednog od najbolje ocenjenih u kalendaru dodela nagrada.

Iako su u međuvremenu neke promene uvedene, to nije promenilo donesenu odluku o neemitovanju uživo, kao ni bojkot pojedinih holivudskih glumaca, poput Toma Kruza, koji je svoja tri osvojena kipa Zlatnog globusa vratio.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs