TAJNA USPEHA

Baš sve što je poželeo u životu to je i ostvario: Ova neobična navika je Stiva Džobsa dovela do vrha!

Za sve što je u životu postigao zaslužna je ova jedna navika

Lifestyle
Autor:
Baš sve što je poželeo u životu to je i ostvario: Ova neobična navika je Stiva Džobsa dovela do vrha!
Foto: Profimedia

Njegov životni put je oduvek zanimao veliki broj ljudi. Koja je to tajna koja se krije iza svih uspeha koje je postigao Stiv Džobs? Kako se od dna stiže do vrha, otkrio je on u jednom intervjuu.

Svi ljudi koji se smatraju uspešnim imaju nesto zajedničko, oni se oslanjaju isključivo na svoju intuiciju. Oslanjanje na ovaj unutrašnji osećaj ih je gotovo uvek vodila u pravom smeru. Zahvaljujući tome dolazili su do genijalnih otkrića koja su ponekad menjala svet.

Često dajemo prednost logici i zanemarujemo svoj unutrašnji glas. Nijedna škola nas ne uči metodama buđenja intuicije. Niko nas ne uči u toku školovanja važnosti meditacije, potrebi da usporimo s vremena na vreme, dišemo i opustimo telo pre nego što se rodi dobra ideja.

Neverovatna priča čoveka koji je izgubio posao zbog korone: Bio sam pod velikim stresom, a sad sam presrećan!

foto: Profimedia

Usađuje nam se isključivo sposobnost racionalnog razmišljanja i navodi kao jedino ispravno gledište. Međutim, sudeći prema primeru Stiva Džobsa, to nije najbolja opcija. Da se nije oslanjao na svoj osećaj svet ga nikad ne bi upamtio.

Uvek je verovao tom unutrašnjem osečaju, ali i primenjivao još jednu neobičnu naviku za koju postoji i istraživanje koje dokazuje njenu delotvornost. Prema studiji sa Univerziteta Stanford, hodanje bez cipela povećava kreativno razmišljanje za 60%. Kako to naučnici kažu, "pokreće slobodan protok ideja". I ako gledamo uspehe koje je on postigao, definitivno tu ima istine.

"Kad opustite misli, odgovor se sam pojavi", rekao je on.

12 životnih lekcija Isusa Hrista: Oprosti je ponekad najteža reč, ali kada je izgovoriš - oslobođen si!

foto: Profimedia

Rešenje problema je gotovo uvek već spremno i nalazi se duboko u vašoj podsvesti. Poenta je da usporite, smirite se i pustite ga da vas odgovor pronadje sam.

Slušajte muziku, bavite se omiljenim hobijem i meditirajte. Tako ćete opustiti telo i um i nove ideje će doći sami.

Intuicija je svakom čoveku najbolji prijatelj, osluškujte je i vodite se njenim glasom. Kada usvojite naviku da joj u potpunosti verujete, sve kreće uzlaznom putanjom.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs