Pročitajte njeno iskustvo

Uništitelj ženskih života broj 1: Natali Portman glasno upozorila!

Težak period ostavio ju je slomljenog srca i depresivnu, pa se obratila svim mladim ženama
Lepi & Zdravi
12:34h Autor:
Uništitelj ženskih života broj 1: Natali Portman glasno upozorila!
Foto: Profimedia

Dobitnica Oskara, glumica Natali Portman, objavila je kako je uzimanje pilula za kontracepciju prouzrokovalo depresiju koja ju je u studentskim danima dovela do nekih veoma „mračnih trenutaka“.

Glumica je držala je govor pred studentima fakulteta na kojem je i sama studirala, Harvardu. Tokom svog govora povodom Dana fakulteta, Natali je priznala da je imala poteškoća tokom prve i druge godine fakulteta.

Otvoreno pismo Meril Strip: O ovome više ne želi da ćuti!

„Imala sam 19 godina, prvi put u životu su mi slomili srce, uzimala sam pilule za kontracepciju koje su već neko vreme bile zabranjene jer im je nuspojava bila depresija, previše sam vremena provodila u zatvorenom prostoru tokom zimskih meseci - kombinacija ovih faktora dovela me je do teškog razdoblja“, rekla je.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Njeno priznanje da su joj pilule za kontracepciju ugrozile zdravlje zabrinulo je mlade studentkinje tog fakulteta. Mnoge od njih su se javljale i opisivale svoja iskustva.

Tom prilikom Natali je upozorila i na rizik od krvnih ugrušaka koji mogu uzrokovati moždani udar, srčani udar, slepilo, oštećenje mozga i smrt, tri do pet puta je veći kod žena koje koriste kontracepciju.

Hiljade žena doživljavaju nuspojave koje su opasne po život i uništavaju zdravlje, poput slepila, depresije i plućne embolije.

Mudre reči indijanskog poglavice: Ako zaprljate krevet, probudićete se u smeću!

Nakon toga je ispričala priče o mladim, inače zdravim ženama koje su patile od navedenih posledica. Vremenom se glumica oporavila od negativnih posledica upotrebe kontracepcije. U svom govoru na Harvardu Natali je priznala: „Kada sam upisala fakultet 1999. godine, osećala sam se kao da je to neka greška. Bojala sam se da će ljudi misliti da sam upala na fakultet samo zato što sam poznata i da nisam zaslužila da budem deo ovoga“, rekla je, priznajući da su ti navodi bili osnovani.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

„Kad sam došla ovde, nikada pre nisam napisala rad dug 10 stranica. Nisam sigurna ni jesam li napisala rad od 5 stranica. Imala sam teških trenutaka“, izjavila je. Takođe je priznala da je kao poznata glumica na prestižnom fakultetu dobijala ocene koje nije zaslužila. „Trebalo je da padnem dva najteža predmeta na prvoj godini. Za vašu informaciju, dobila sam 4 iz oba“.

Portmanova je diplomirala psihologiju na Harvardu 2003. godine. Ona je u svom govoru na dodeli Oskara 2010. godine rekla kako je majčinstvo „najvažnija uloga u životu“.

Nemam novac, izvore i nade. Ja sam najsrećniji čovek na svetu: Mudre misli Henrija Milera!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs