Leči desetine bolesti

Ulje od biljke zvane Dar od boga: Čudotvorno dejstvo poznato vekovima!

Od ovog cveta se dobija eterično ulje sa senzualnim i profinjenim notama, koje se koristi u alternativnoj i narodnoj medicini već vekovima
Lepi & Zdravi
17:58h Autor:
Ulje od biljke zvane Dar od boga: Čudotvorno dejstvo poznato vekovima!
Foto: Shutterstock

Jasmin je cvet poreklom iz Persije čije ime znači "dar od Boga". Od njega se dobija eterično ulje sa senzualnim i profinjenim notama i koristi se u alternativnoj i narodnoj medicini već vekovima.

Pomaže u regulisanju nepravilnog menstrualnog ciklusa, uspešno otklanja menstrualne bolove i ublažava simptome menopauze. Blagotvorno deluje na plućne tegobe, suzbija kašalj i plućne infekcije.

Neredovna menstruacija: 3 stvari koje remete ciklus!

Jedinjenja prisutna u ulju jasmina opuštaju mišiće i ublažavaju mnoge vrsta bolova, posebno nakon treninga ili u slučaju uganuća. Sve je više dokaza da može da pomogne i u prevenciji raka, ali na tom području potrebna su dodatna istraživanja.

Lekovito mleko od belog luka: Izvanredan domaći preparat protiv bolova! (RECEPT)

Ovo ulje jedno je od najefikasnijih antidepresiva. U mnogim kulturama bio je na ceni kao snažan afrodizijak i odlična pomoć u podsticanju romantičnog raspoloženja, intimnosti i fizičke ljubavi. Potvrđeno je da uspešno pomaže kod impotencije i frigidnosti.

Eterično ulje jasmina je takođe odlično sredstvo za negu kože. Posebno se preporučuje u nezi suve, nadražene i osetljive kože sklone osipu i upalama.

Žene oduševljene rezultatom već posle 7 dana: Domaća krema koja uništava celulit! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs