Pokušajte

5 minuta bosonogog hodanja po travi leči 5 bolesti: Evo kako!

Isto kao što preko sunčeve svetlosti dobijamo vitamin D, tako preko zemlje dobijamo vitamin Z (zemlja) neophodan za svakog čoveka
Saveti stručnjaka
23:34h Autor:
5 minuta bosonogog hodanja po travi leči 5 bolesti: Evo kako!
Foto: Thinkstock

Znate li da na našim stopalima i dlanovima postoje tačke povezane sa svim vitalnim organima u telu?Stimuliranjem tih tačaka masiramo unutrašnje organe i poboljšavamo protok vitalne energije kroz njih. Tako postajemo zdraviji i vitalniji. Nekad su ljudi hodali bosi po travi, kamenju, plažama i tako bi se prirodno odvijao ovaj proces akupresure.

Protok energije u našem telu

Našim telom teče bioelektricitet koji daje energiju svim našim organima kako bi funkcionirali ispravno i uravnoteženo. Taj bioelektricitet teče kroz mrežu meridijana sličnu krvotoku. Meridijani počinju na svakom prstu obe ruke, protežu se preko celog tela i završavaju na vrhovima prstiju stopala. Kada su ti meridijani protočni, elektricitet teče neometano i svi organi dobijaju energiju potrebnu za optimalan rad. Kada je iz bilo kojeg razloga taj tok ometen, energija ne može doći do određenog organa. Tada se javlja poremećaj u radu tog organa, a s vremenom i bolest.

Tako se na dlanovima i stopalima nalazi niz "prekidača" za sve naše vitalne organe i delove tela. Na prstima ruka nalaze se tačke za glavu - mozak, sinuse, oči i uši. Na gornjem delu dlana i stopala nalaze se tačke za gornji deo trupa, a na donjem delu dlana i stopala - za donji deo trupa. Da biste aktivirali ove tačke svaki dan masirajte stopala ili se jednostavno šetajte bosi!

Kako nam pola sata plivanja produžava život: Čuva psihu, srce i pluća, zateže svaki mišić tela!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Akupresurna masaža stopala

Akupresura je sastav primenjivanja pritiska na određene delove tela u svrhu iscelenja i održavanja optimalne ravnoteže telesnih sistema. Za optimalno zdravlje i vitalnost, svako jutro 5 minuta dobro masirajte svaki dlan i stopalo.

Pritisak mora biti snažan, ali ne prejak. Možete isprobati pritisak na kućnoj vagi, on mora biti od prilike 1.4 - 2.3 kg. Iako je metoda akupresure izuzetno jednostavna, efekti i dobrobiti koje postižete njenom praksom su neverovatne. Ako imate probleme sa sinusima, napetost, probavne smetnje, manjak energije, česte infekcije, srčane smetnje, poremećaj u radu hormona, sve te probleme možete rešiti pomoću akupresure.

Akupresurom ćete pomoći obolelim organima da dođu do energije koja im je potrebna za ozdravljenje. Svakako isprobajte, umesto masaže stopala, jednostavno se šetajte bosi, po pesku, plaži, travi i slično. Na takav način ćete imati sve dobrobiti akupresurne masaže.

Osim što ćete dobro izmasirati stopala, ostvarićete kontakt s Majkom Zemljom, koja će vas napuniti neophodnom energijom.

Uzemljite se!

Baš kao što nas Sunčeva svetlost daruje vitaminom D, Zemlja nas "daruje" još jednim neophodnim sastojkom. Možemo ga nazvati vitamin Z. (Z kao "zemlja"). Smatramo ga zanemarenim faktorom u pojavi bolesti - karikom koja nedostaje.

Doktor Gari Švarc, profesor psihologije i medicine na Univerzitetu Arizona, iznosi pretpostavku da je uzemljivanje možda isto onoliko bitno kao Sunčeva svetlost, vazduh, voda i hranjive tvari.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs