Šta je žir-kafa i kako se sprema?
Za početak, treba da napravite malu zalihu mlevenog žira i da svakog dana kuvate po jednu kašičicu. Anemičnim osobama preporučuje se da ovo rade dva puta dnevno i već nakon nedelju dana osetićete značajno poboljšanje kada je u pitanju štitna žlezda, piše MyHealthyFoodTips.com.
Kako pripremiti žir
"Zrele plodove prvo treba propržiti, oljuštiti, a zatim samleti u jakom blenderu. Kada pripremate napitak, stavite vodu da proključa, dodajte kašičicu mlevenog žira, pa kuvajte desetak minuta. Procedite napitak i spremni ste za prirodno lečenje štitne žlezde.
U napitak možete da dodate malo šećera ili mleka, ali je najbolje piti ga bez dodataka", recept je žene koja je pomoću ovog napitka uspela značajno da popravi zdravlje.
Nauka je več dokazala da žir sadrži dosta aktivnih materija, a najvažnije od njih su ogromne količine gvožđa, bakra, fosfora i kalijuma.