Umesto grickalica

Pojedite 50 grama oraha svaki dan: Zdravo i jako srce, čiste arterije!

Treba napomenuti i da orasi imaju najveći procenat antioksidansa od svih orašastih plodova. Istraživanja su dala naznake da bi orasi mogli imati i antikancerogena svojstva
Lepi & Zdravi
09:08h Autor:
Pojedite 50 grama oraha svaki dan: Zdravo i jako srce, čiste arterije!
Foto: Profimedia

Orasi sadrže vrlo zdrave omega-3 masne kiseline koje doprinose dobrom radu srca i mozga, pa se zbog toga često označavaju kao najzdravije koštunjavo voće.

Specifični su po tome što su posebno bogati alfa-linoleinskim kiselinama (ALA), koje su značajne za umirivanje srčane aritmije.

Orah sadrži i vitamin E u retkom obliku gama-tokofetola, vrlo korisnog po zdravlje srca i krvih sudova. Upravo zbog toga redovnom konzumacijom oraha pomaže se u održavanju prohodnosti arterija i doprinosi spuštanju nivoa lošeg, a povećavanju dobrog holesterola u krvi.

Očistite arterije, sačuvajte srce i jetru: Čudesna tečnost izbacuje masnoće!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U Velikoj Britaniji je nedavno vršeno istraživanje na 64 studenta u kojoj su naučnici probali da nađu vezu između konzumacije oraha i poboljšanih mentalnih sposobnosti. Testirane su četiri karakteristike: memorija, raspoloženje, neverbalno rasuđivanje i verbalno zaključivanje i istraživanje je pokazalo da orasi i te kako doprinose kognitivnom i mentalnom zdravlju.

Treba napomenuti i da orasi imaju najveći procenat antioksidansa od svih orašastih plodova. Istraživanja su dala naznake da bi orasi mogli imati i antikancerogena svojstva, ali za takve tvrdnje je ipak potrebno više istraživačkog rada. Preporučeni dnevni unos oraha je oko pedesetak grama kao zamena za grickalice ili slatkiše.

Slavni hirurg izazvao haos: Sve o srčanim bolestima je laž, samo ovo treba da radite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs