Bizaran način

Od aljkave do mršave: Kako je Marija Kalas izgubila 48 kg za godinu dana!

Za kratko vreme transformisala se iz aljkave u prelepu opersku divu
Lepi & Zdravi
13:04h Autor:
Od aljkave do mršave: Kako je Marija Kalas izgubila 48 kg za godinu dana!
Foto: Profimedia

Kada je izgubila neverovatnih 40 kilograma za godinu dana Marija Kalas se transformisala iz masti i aljkave operske pevačice u elegantnu divu.

Pritisak da ostane mršavica bio je ogroman za nju jer je volela da jede, a nedavno objavljeni radovi pokazuju kako je ona pokušavala da uteši sebe tokom teške bitke sa težinom.

Prvi put iz ljubavi, drugi zbog para, treći zbog prijateljstva: Svi muškarci Džeki Kenedi!

Marija Kalas je proputovala ceo svet i prikupljala recepte koji su postali njena omiljena jela. Ponekad bi „ukrala“ recepte od poznatih kuvara u ekskluzivnim hotelima, pišući ih na komadićima papira i sakrivajući ih u svoju torbu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Volela je hranu i nikada nije jela sama. Društvo je bilo sastavni deo njene dnevne rutine. „Naročito je obožavala kolače i pudinge, ali je živela uglavnom na šnicli i salati", rekao je Bruno Tosi, poznavalac života Marije Kalas.

Njena međunarodna karijera počela je 1947. godine, kada se i očekivalo da operski pevači budu puniji. Međutim, sa 108 kilograma osećala se jadno i smatrala je sebe ružnom i nevoljenom.

Sad ili nikad: 4 oružja Sofije Loren za večnu mladost! (FOTO)

Onda joj je direktor Lukino Viskonti rekao da mora da izgubi 30 kg jer u suprotnom neće raditi sa njom, a ona je smršala neverovatnih 40 kg. Potom je izgubila još 8 kilograma. Prema navodima, ogroman gubitak težine bio je rezultat očajničkog poteza operske dive kada je progutala pantljičaru da bi smršala.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Tosi je potvrdio da je Marija uradila tretman sa crvima, ali da je drastično smršala tek nakon što je prešla na režim ishrane zasnovan na jodu. "To je opasan tretman jer utiče na centralni nervni sistem, ali promenila je svoj metabolizam i pretvorila se u prelepog labuda ", rekao je Tosi.

Iznenađenje: Švajnštajger otkrio šta ga muči, javnost u šoku! (FOTO)

Ona nikada nije jela pastu i omiljena jela od govedine ili tartar sosa. Pisanjem recepata zamišljala je kao da jede svu tu hranu i u tome je pronalazila zadovoljstvo. Ipak je teret slave učinio svoje.

Među tim jelima nalaze se - omlet sa paradajzom, orijentalna teletina, bešamel sos, sos od senfa, zlatna torta, čokolada i torta koju je nazvala „Moja torta“ (natovarena šećerom).

Dok su se njeni gosti na velelepnim zabavama častili delikatesima, Marija Kalas pojela bi samo nekoliko zalogaja. Retko je pila vino, ali je uživala u šampanjcu.

„Bila je poput mnogih žena, celog života se mučila sa kilažom“, rekao je Tosi.

Ispovest sestre Jovanke Broz: Tito proveo 15 dana sa Sofijom Loren! (FOTO)

Umrla je u Parizu sa 53 godine. Srce joj je bio slomljeno jer ju je Onazis ostavio zbog Džeki Kenedi i oženio je. Ipak, u Italiji je i dalje poštuju, a jedan most u Veneciji preimenovan je u „Most Marija Kalas“ nakon što je 100.000 ljudi potpisalo peticiju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs