Ruski travar preporučuje ovaj koren: Zdravlje iz prirode! (RECEPT)

Nezaobilazan zimski začin se koristi protiv mnogih bolesti. Hiljadama godina ovaj koren zdravlja se koristi kao prirodan lek

Fitnes & Nutricija
21:53h Autor:
Ruski travar preporučuje ovaj koren: Zdravlje iz prirode! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Prema legendi, delfijska proročica je rekla bogu Apolonu: "Rotkva mora da se plati olovom, cvekla srebrom, a ren je zlata vredan." Hiljadama godina ovaj koren zdravlja se koristi kao prirodan lek, a savremena naučna istraživanja dokazuju da poseduje i lekovita svojstva o kojima se ranije nije znalo.

Podiže libido

Ren se koristi kao afrodizijak i poboljšava reproduktivnu funkciju kod muškaraca. Napitak za pojačanje potencije se priprema tako što se dve čaše izrendanog korena rena preliju sa pola litra vrućeg mleka. Ostavi se da odstoji četiri časa i konzumira jedna do dve kašičice nekoliko puta dnevno. Tretman traje 11 dana.

Štiti od karijesa

Dobro je poznato antibakterijsko dejstvo rena, zbog kojeg se on koristi za lečenje angine i gripa. Ali, fitoncidi kojima je bogat ovaj koren, u isto vreme efikasno sprečavaju paradentozu i kvarenje zuba. Japanski naučnici pokušavaju da naprave zubnu pastu od rena, koja bi zauvek rešila problem karijesa. Međutim, to nije lak zadatak, jer istraživači do sada nisu uspeli da neutralizuju specifičan miris lekovitog korena.

Dobra alternativa za japansku pastu je eliksir protiv karijesa, koji možete da napravite kod kuće. Izrendajte koren rena i iscedite sok kroz gazu. Rastvorite taj sok u vodi u proporciji 1:1 i ispirajte usta dva puta dnevno.

Sprečava ćelavost

Odlično sredstvo za regeneraciju kose je maska od rena. Napravite smesu od jedne kašike maslinovog ili ricinusovog ulja, jedne kašike kisele pavlake i dve kašike izrendanog korena rena. Nanesite je na kožu glave i kosu. Umotajte glavu u peškir, sačekajte 40-50 minuta i operite kosu šamponom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs