Obratite pažnju

Na dijeti ste, a ne mršavite: Problem je u povrću koje jedete!

Nije sve povće isto, zato, kako biste izgubili neželjene kilograme potrebno je da ovo izostavite iz jelovnika

Fitnes & Nutricija
16:30h Autor:
Na dijeti ste, a ne mršavite: Problem je u povrću koje jedete!
Foto: Profimedia

Na dijeti ste i jedete uglavnom povrće i proteine? To je dobar način da izgubite kilograme, ali samo ako jedete pravo povrće budući da nije sve povrće isto.

Kukuruz Volite jeste kukuruz? I mi isto! Međutim za vreme dijete bolje ga je izbegavati, jer sadrži puno skroba, odnosno ugljenih hidrata kratkog lanca koji brzo ulaze u krv i podižu nivo šećera.

Zašto morate da znate koja ste krvna grupa: Sprečite tegobe i bolesti, jedite odgovarajuću hranu!

foto: Profimedia

Bundeva Bundeva ima relativno visok sadržaj ugljenih hidrata. Možete da primetite i da mnoge podseća na krompir. Ako želite da držite kilograme pod kontrolom, pripazite da ograničite konzumaciju bundeve na minimalnu, iako znamo da je čorba od bundeve jedna od omiljenih zimi.

foto: Profimedia

Krompir Mislimo da nije potrebno da spominjemo da krompir u nekim oblicima poput poznatog pomfrita nije zdrav, a itekako šteti i vašoj liniji. No, čak i ako pripremite krompir bez masnoće ova namirnica ima visok glihemijski indeks što znači da podiže nivo šećera u krvi, ali vam i izaziva glad brže od drugih namirnica.

Jedan krompir može da osvetljava kuću 40 dana: Otkriće naučnika maksimalno štedi struju!

foto: Profimedia

Kuvana šargarepa Sirova šargarepa osim što je super zdrava, takođe je idealna i za svaki oblik dijete. Međutim, glihemijski indeks kuvane šargarepe znatno je viši te vam toplo preporučujemo grickanje sirove šargarepe.

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs