Obavezno pročitajte

Možda vam nana i kamilica (ne) odgovaraju: Na osnovu krvne grupe saznajte koji je čaj idealan za vas!

Čaj je izuzetno zdrav napitak, ali da li ste znali da uticaj te tečnosti na vas, takođe, zavisi i od vaše krvne grupe? Dakle, pratite najbolje kombinacije bilja za svaku krvnu grupu.

Fitnes & Nutricija
18:45h Autor:
Možda vam nana i kamilica (ne) odgovaraju: Na osnovu krvne grupe saznajte koji je čaj idealan za vas!
Foto: Shutterstock

Krvna grupa A

Ove ljude karakteriše emocionalnost i analitičnost i dosta su skloni stresu. Za ljude sa ovom krvnom grupom su Tajvanski zeleni čaj, često zvan barut, čaj od cveta čistog jasmina ili sa kombinacijom zelenog čaja Ying Hao. Takođe se savetuju neven i majčina dušica koji odlično utiču na ovu krvnu grupu.

Krvna grupa B

Osobe sa ovom grupom imaju sporiji metabolizam, skloni su autoimunim bolestima, gojaznosti, letargiji i anksioznosti. Njima je potreban zato zeleni čaj, ili organski robiospoznata afrička mahunarka. Dobri su i crveni čajevi bez dodataka koji osvežavaju i poboljšavaju cirkulaciju.

Krvna grupa AB

Ove osobe nisu naročito intuitivne i sklone su stresu, ali imaju smanjen libido. Njima se savetuje da se skoncentrišu na određene vrste zelenog čaja, čaja od božura, sandalovine i konzumacija žutih čajeva. Mešavina zelenog čaja i nane se naročito preporučuje. Dobra kombinacija naročito je kopriva sa mentom koja je veoma dobra za ovu grupu.

Krvna grupa 0

Osobe koje imaju nultu krvnu grupu treba da izbegavaju mleko i gluten. Ove osobe izlaze na kraj sa stresom, ali je posledica toga često bol u stomaku ili problem sa vodom. Ovim osobama se savetuje čaj na bazi đumbira. Odlična kombinacija kako navodi "Natural health and beauty" jeste mešavina đumbira i čistog japanskog čaja Sancho.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs