Dve faze

Skinite salo sa stomaka za 14 dana: Dijeta koja reguliše krvni pritisak i holesterol!

Isprobajte dijetu DASH, koju američki doktori smatraju najzdravijom
Fitnes & Nutricija
23:16h Autor:
Skinite salo sa stomaka za 14 dana: Dijeta koja reguliše krvni pritisak i holesterol!
Foto: Profimedia

Moguće je da za kratko vreme uđete u haljinu o kojoj maštate i učinite da vaš stomak izgleda gotovo savršeno, a da ne narušite zdravlje. Isprobajte dijetu DASH, koju američki doktori smatraju najzdravijom. Snižava krvni pritisak, holesterol i štiti od dijabetesa, a što je najbolje - izgubićete višak kilograma.

DASH dijeta je smišljena da pomogne ljudima koji pate od hipertenzije, a sastoji se od dve faze.

Faza 1: Izgubite stomačić za 14 dana U sledećih 14 dana za svaki obrok jedite umerene količine ove tri grupe hrane. Porcija mesa, ribe ili živine treba da bude veličine vašeg dlana. Šaka mahunarki, orašastog voća, sočiva ili soje je dovoljna, a možete jesti i porciju sira takođe veličine dlana.

1. Jedite hranu koja je bogata proteinima i siromašna zasićenim mastima, kao što je nemasno meso, riba i živina, grašak, sočivo, hrana od soje, sir sa malo masti, jaja i mala šolja jogurta jednom dnevno.

2. Masti koje su zdrave za srce, tj. omega-tri polinezasićene masti, na primer avokado i biljna ulja, posebno maslinovo. Izbegavajte kokosovo i palmino ulje.

3. Hrana koja je bogata proteinima i zdravim mastima, poput oraštastog voća, semenki i masne ribe, u koju spadaju losos i skuša.

Masna jetra, prvi simptomi: Kako da očistite najvažniji organ u telu!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Plus:

Sve vrste povrća, osim onog koje bogato skrobom, kao što je krompir i kukuruz, može da se jede u neograničenim količinama.

Zabranjena hrana:

Hleb, testenine, krompir, pirinač, sva hrana pržena na puteru, slatka hrana (uključujući voće), alkohol, pića sa kofeinom, mleko. Šest koraka do uspeha:

1. Jedite tri obroka na dan, plus tri manje užine između obroka, da bi vam šećer u krvi bio stabilan i da biste izbegli napade gladi.

2. Izbegavajte zahtevno vežbanje kao što je trčanje, aerobik ili vežbe sa tegovima. Umesto toga, umereno vežbajte ne više od 30 minuta dnevno, prošetajte ili radite jogu. 3. Ranije odlazite na spavanje, jer će vam energija opasti tokom prve dve sedmice, ali će skočiti čim pređete na fazu dva.

4. Pijte puno tečnosti. Izbegavajte kafu i pijte osam čaša vode na dan, sok od povrća ili biljni čaj.

5 kilograma manje za 10 dana: Svako jutro doručkujte ovo! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

5. Ne izbacujte so u potpunosti, ali je koristite umereno. 6. Opustite se. Možda ćete na početku biti frustrirani, ali usmerite fokus ka uspehu i radujte se rezultatima vašeg gubitka kilograma. Merite se svaki dan da vidite kako napredujete. Izgubićete minimum dva i po kilograma u prve dve sedmice.Faza 2: Održite gubitak kilograma zauvek

Nastavite da jedete proteine i dosta povrća u svakom obroku, ali možete da dodate integralne žitarice (ne više od tri porcije npr. komad hleba ili pola šolje pirinča) i voće (dve porcije, npr. jedna manja voćka ili pola čaše voćnog soka) u svakodnevnoj ishrani. Pojačajte vežbanje, bavite se aerobikom i radite vežbe oblikovanja.

Sprečite gomilanje sala na stomaku: Čudo od soka, za 10 dana sužava struk! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs