Isprobajte i vi

4 tajne Japanki: Ove žene uvek ostaju mršave i fit, evo kako im to uspeva!

Japanci nikada ne piju ništa dok jedu (to je i ajurvedski princip – pije se barem pola sata posle jela). Prvo, tečnost hladi telo. I drugo, loše je za probavu
Fitnes & Nutricija
23:38h Autor:
4 tajne Japanki: Ove žene uvek ostaju mršave i fit, evo kako im to uspeva!
Foto: Shutterstock

Previše pažnje obraćamo na unos proteina, ugljenih hidrata i kalorija, a gubimo iz vida najvažniju stvar: naše telo teži zdravlju i mi samo treba da ga slušamo. Ako želite da izgledate fit i da se osećate dobro, treba da zapamtite sledeća četiri osnovna japanska pravila:

1. Ako vežbate kao sumo rvač, izgledaćete kao sumo rvač

Sumo rvači ne doručkuju. Odmah ujutro počinju da rade trening snage, zatim imaju ogroman ručak, a nakon toga idu na spavanje. Zatim se probude i ponove celu rutinu još jednom.

Druga mana preteranog kardio vežbanja je hiperventilacija. Mirno disanje signalizuje telu da je sve u redu, ali čim vaše telo počinje da oseća stres, vaš mozak će vas upozoriti da brzo treba da dobijete dozu energije, koju je najlakše dobiti od slatke hrane. Glavni znak da ste preterali s treningom je kad se osećate gladni kao medved.

Dijeta čuvenog doktora Oza: Za 14 dana 7 kilograma manje bez gladovanja! (RECEPT)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Toplota je život

Energija hrane je jedan od najpopularnijih pravaca u zapadnoj dijetetici koja se zasniva na istočnjačkom principu: toplota je život. Hrana je energija koju konzumiramo kako bismo preživeli. Letnje povrće i voće pomažu telu da se prilagodi toploti. Zimske namirnice sadrže više kalorija kako bi naše telo moglo da zadrži toplotu u hladnim godišnjim dobima.

Mnogi nutricionisti savetuju ishranu sa sirovim povrćem i voćem i više zeleniša. Nema sumnje da je to zdravo, ali vaše telo se hladi zbog velike količine sirove hrane. Zato želite da pojedete više hrane kako biste se ugrejali. Ne zaboravite da možete da kuvate povrće. Možda neće sadržati isto toliko vitamina, ali vaše telo će dobiti više toplote i energije.

6 navika ljudi sa idealnom težinom: Evo šta oni nikada ne rade!

3. Pijenje tečnosti tokom obroka je nezdravo

Japanci nikada ne piju ništa dok jedu (to je i ajurvedski princip – pije se barem pola sata posle jela). Prvo, tečnost hladi telo. I drugo, loše je za probavu. Naučnici objašnjavaju da voda neutrališe kiselinu koju želudac proizvodi za probavu. Kao rezultat toga, vašem telu treba više energije da završi ovaj proces i to je razlog zašto želite ponovo da jedete. Hrana takođe može da pruži telu dovoljno tečnosti, što je razlog zašto Japanci vole vruće suše. I vi bi to trebalo da isprobate!

4. Vruća kupka produžava vaš život

Nakon vruće kupke uvek ćete se osećati jako mirni, vaši mišići će biti opušteni, a vaša cirkulacija poboljšana. Ukoliko budete praktikovali kupanje u vrućoj kupki najmanje dva puta mesečno, koža će vam biti čišća i poboljšaće vam se probava.

Japanci nivo vode u kadi naliju do nivoa srca: ako je nivo vode viši, krvni pritisak će porasti. Temperatura bi trebalo da bude 38° C – 40° C, jer je to idealno za poboljšanje cirkulacije.

Jednostavna indijska dijeta: Prvi vidljivi rezultati već za 7 dana! (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs