Obratite pažnju

Njoj je uspelo, može i vama da pomogne: Kako je Džejmi smršala 18 kg! (FOTO)

Bila sam jadna. Ne samo zbog svoje težine, nego zato što sam provela 10 godina potpuno opsednuta mislima o hrani. Prejedala sam se i skrivala to od ljudi, priznala je Džejmi
Lepi & Zdravi
22:36h Autor:
Njoj je uspelo, može i vama da pomogne: Kako je Džejmi smršala 18 kg! (FOTO)
Foto: Instagram/jamieamendell

Džejmi Mendel imala je 17 godina kada je krenula na prvu dijetu i to je bio početak 10-godišnje borbe s kilogramima tokom koje je bila zarobljena u začaranom krugu dijeta i prejedanja.

"Bila sam jadna. Ne samo zbog svoje težine, nego zato što sam provela 10 godina potpuno opsednuta mislima o hrani. Prejedala sam se i skrivala to od ljudi", priznala je Džejmi. Tada je shvatila da je vreme za velike promene.

Doktori joj rekli da će umreti do 35. godine: Smršala 57 kg zahvaljujući Instagramu! (FOTO)

Odlučila je da više neće da gubi vreme na borbu s kilogramima i neće da se zamara kilažom ili dijetama. Umesto toga, napokon će da živi punim plućima neopterećena svojim izgledom. Upravo ju je to dovelo do gubitka kilograma. Počela je intenzivno da se druži s prijateljima, da izlazi na sastanke, nije više brojala kalorije. Potpuno je promenila pogled na život i zahvaljujući tome prestala je da se prejeda, a kilogrami su počeli da se tope. Rezultat je bio sjajan – za dve godine izgubila je 18 kilograma.

"Znate u čemu je stvar? Moja težina mi nije bitna u ovom trenutku. Postala sam srećna kad sam imala 20 kila više. Da, moje pantalone su sada manje veličine, ali kroz ovo putovanje shvatila sam da mogu da budem srećna bez obzira na težinu. I upravo je to moja najveća pobeda", ponosno kaže Džejmi.

Za sve žene koje se bore s kilogramima ima 3 saveta:

1. Prekinite dijetu: ako ne gubite kilograme dijetom, to znači da ona za vas ne funkcioniše. Počnite da slušate svoje telo. Jedite kada ste gladni, prestanite da jedete kada osetite da vam je pun stomak i verujte da vaše telo zna kada je vreme za hranu.

Bez teretane i dijete: Kako je Sara smršala 36 kilograma!

2. Uredite svoj život: većina ljudi prejeda se zbog emocionalnih problema, jer od svog života ne dobijamo ono što nam treba. Obratite pažnju na to kako koristite hranu u trenucima kada niste gladni. Da li vam ona pruža utehu, uzbuđenje, ljubav? Dizajnirajte život na način da u njega unesete više tih osećanja. Kada počnete da osećate ono što želite, tada nećete da se okrećete hrani da biste ispunili te potrebe.

3. Pomirite se sa svojim telom: teško je zavoleti svoje telo, za početak počnite da ga poštujete i upoznajete. Tada ćete razviti prirodnu potrebu da se brinete o njemu i da mu dajete hranjive obroke.

Jedina stvar koju ne smete da radite kad smršate: Skinula 10 kg, pa napravila fatalnu grešku! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs