Vekovna tajna lepote: Mleko u prahu poboljšava izgleda vaše kože! (RECEPTI)

Skida mrlje od kreme za samopotamnjivanje, dubinski čisti , hidrira suvu kožu...

Nega
11:42h Autor:
Vekovna tajna lepote: Mleko u prahu poboljšava izgleda vaše kože! (RECEPTI)
Foto: Profimedia

Osim za pripremu zdravih napitaka, mleko u prahu ima pogodnosti i za lepotu. Pošto je obogaćeno laktozom, može se koristiti i za negu kože kako bi se uklonile opekotine i tamne mrlje i na taj način ojačala koža. Takođe, funkcioniše i kao piling koji pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože, čineći je zdravom i čistijom.

Možete ga koristiti u obliku maske za lice, evo kako:

Dubinsko čišćenje kože

Uzmite 3 kašike mleka u prahu, dodajte joj jednu kašiku maslinovog ulja, malo bademovog ulja i nekoliko kapi ružine vodice. Dobro pomešajte sve sastojke.

Mešavinu stavite na pamučnu gazu i stavite na lice. Ostavite je da deluje 15 minuta a zatim isperite hladnom vodom. Ponovite ovo svakodnevno kada se vratite kući nakon napornog dana. Pomoći će u uklanjanju prljavštine sa kože.

Za poboljšanje tona kože

Kao što je ranije pomenuto, mleko sadrži praškastu laktozu koja pomaže u poboljšavanju tona kože zbog čega postaje svetlija.

Uzmite jednu kašičicu mleka u prahu, dodajte kurkumu u prahu, i dobro promešajte. Namažite je na lice i vrat. Ostavite da deluje pola sata i isperite vodom nežno masirajući. Koristite ovu masku svaki dan dve nedelje kako biste dobili bolje rezultate.

foto: Shutterstock

Za suvu kožu

Ispasirajte mali komad banane i dodajte jednu kašiku mleka u prahu. Dobro promešajte i nanesite na lice. Pustite da odstoji 20 minuta a zatim isperite čistom vodom.

Da uklonite tamne mrlje

Mleko u prahu reaguje i kao piling, te pomaže da se oslobodite mrtvih ćelija i mitisera.

Dve kašike rendane kore pomorandže stavite u posudu i dodajte 2 kašike mleka u prahu. U to sipajte vode kako biste dobili finu pastu. Primenite ovu pastu na lice i vrat. Držite 30 minuta a zatim operite hladnom vodom. Ponavljajte ovo dva puta nedeljno.

Za uklanjanje kreme za samopotamnjivanje

Najbolje rešenje je da se primeni sirovo mleko u prahu, ali možete probati i sa drugim sastojcima koji mogu doprineti boljim rezultatima.

U 2 kašike mleka u prahu dodajte pola paradajza i izblendirajte. Nanesite ovu smesu na mesta na kojima želite da uklonite kremu za samopotamnjivanje, ostavite 30 minuta i isperite vodom. Poovite ovo dva puta nedeljno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs