Stara metoda nege

Ovako tretirajte lice i biće vam savršeno čisto!

S minimalnim razmakom od dve sedmice očistite lice parenjem toplom vodom, jer ćete na taj način otvoriti sve pore za čišćenje i efekat će biti puno bolji
Nega
18:14h Autor:
Ovako tretirajte lice i biće vam savršeno čisto!
Foto: Thinkstock

Kožu lica gotovo je nemoguće savršeno očistiti preparatima za čišćenje i umivanjem – ali zato je tu parenje lica, prastara metoda nege na koju smo skoro zaboravili.

Ruska MTV voditeljka Anita Bhoumik podsetila je na metodu parenja lica, kojoj zahvaljuje za savršeno čisto lice.

"Kako biste otvorili pore, glavu stavite ispod peškira i iznad vruće vode na nekoliko minuta. Ali budite oprezni, ne sme biti prevruća da se ne opečete. Nakon toga, isperite lice. Efekat je puno bolji nego da samo umijete lice jer su sve pore otvorene za čišćenje", objasnila je Anita za Huffington Post.

Parenje lica uprkos tehnologiji i preparatima definitivno se zadržalo kao vrlo važna metoda nege lica, a koristili su je još stari Rimljani.

Pogodnosti su brojne – od otvaranja pora, uklanjanja mrtvih ćelija, pomaganju protiv akni i problematičnog tena i bolje cirkulacije. Zato, s minimalnim razmakom od dve sedmice očistite lice parenjem i to na sledeći način.

Lice prvo očistite od nečistoća i šminke uobičajenim načinom. Prokuvanu vruću vodu stavite u veću posudu i nad nju nadnesite lice (naravno ne preblizu da se ne opečete!). Preko glave stavite veći peškir i tako ostanite nekoliko minuta. Ako hoćete, vodu možete da "začinite" nekim umirujućim čajem poput kamilice. Nakon toga, lice umijte običnom hladnom vodom i nanesite kremu za negu.

Pazite! Ako vam je koža sklona crvenilu ili imate izražene kapilare, nemojte da primenjujete parenje lica. Isto tako, ako prilikom parenja osetite bilo kakvu nelagodu, prekinite s postupkom.

A, kako se pravilno čisti lice pred spavanje, pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs