Nova bjuti rutina

Za lepotu i savršen ten: 6 vrhunskih načina da koristite bejbi proizvode!

Oni su nežni, ne nadražuju kožu, lepo mirišu, a mogu se koristiti u svrhe o kojima nikada niste ni razmišljali

Nega
Autor:
Za lepotu i savršen ten: 6 vrhunskih načina da koristite bejbi proizvode!
Foto: Shutterstock

Koliko je prošlo od kad ste zadnji put koristili neki od bejbi proizvoda poput ulja ili šampona? Dugo? Vreme je da ih počnete koristiti, jer su mogućnosti i benefiti mnogobrojni.

Dečji proizvodi odličan su izbor za odraslu i zreliju kožu. Oni su nežni, ne nadražuju kožu, lepo mirišu, a mogu se koristiti na načine i u svrhe o kojima nikada niste ni razmišljali.

1. Bejbi šampon za čišćenje četkica za šminkanje

Stvar koju svi često zaboravljamo, iako znamo da bi je redovito trebali raditi: čišćenje četkica za šminkanje. Kako bi očistili svoje četkice ne trebaju vam posebna sredstva za čišćenje. Četkice navlažite toplom vodom te ih dobro nasapunajte šamponom za bebe koji je nežan i neće oštetiti vaš pribor za šminkanje, a istovremeno temeljno očisti šminku i prljavštinu s četkica. Tako oprane četkice odložite na preškir i pričekajte da se dobro osuše pre upotrebe.

2. Bejbi puder kao puder za matiranje lice

Nakon nanošenja korektora ispod očiju, pametno ga je fiksirati s puderom u kamenu ili puderom za matiranje. Umesto skupih pudera, bejbi puder će vam poslužiti kao savršena zamena. Nanesite bejbi puder ispod očiju kako bi fiksirali šminku, ostavite par minuta (idealno dok šminkate oči, jer će sav višak proizvoda pasti na puder), a nakon toga sav višak vrlo jednostavno uklonite s velikom četkicom za šminkanje. Vaša šminka će izgledati besprekorno pa će duže vremena ostati sveža.

Stavila je bebi puder na lice i umočila ga u vodu: Otkačena caka koja će vas oduševiti!

foto: Shutterstock

3. Bejbi vlažne maramice za mrlje od šminke

Uprljali ste svoju najdražu majicu dok ste se šminkali? Bejbi vlažne maramice pravi su spas u tim trenutcima. Dobro navlaženu maramicu pritiskajte na mrlju (nemojte trljati) i videćete kako mrlja od šminke potpuno nestaje. Bejbi vlažne maramice koristan su proizvod koji će vam dobro doći u mnogo prilika, od putovanja do lenčarenja na kauču. Stvorene su za osetljivu i nežnu kožu beba, tako da ih bezbrižno možete koristiti u gotovo svaku zamislivu svrhu.

4. Bejbi ulje kao tretman za kosu

Ulja za bebe čine kožu super mekanom, ali i kosu, jer zahvaljujući svojoj intenzivnoj nezi vaša kosa će postati briljantno sjajna. Jednostavnu masku možete sami pripremiti kod kuće u svega par minuta. Sve što vam treba su dve kašičice meda s četvrtinom šoljice dečijeg ulja i malo tople vode. Masku nanesite na suvu kosu i dobro umasirajte. Nakon 30-ak minuta isperite toplom vodom, a zatim nastaviti s normalnom rutinom šamponiranja i ispiranja kose.

5. Bejbi krema za guzu kao spas od akni

Bejbi kreme za guzu u svom sastavu imaju antiupalne sastojke koji pogoduju koži s aknama. Dovoljno su nežne da neće iziritirati upaljenu kožu, a dati će joj potrebnu njegu i pomoći vam u borbi s aknama.

Celulit kao rukom odnet: Recept za najefikasniji piling!

foto: Shutterstock

6. Bejbi četkica za zube kao alat za piling

Mekana vlakna dečijih četkica za zube savršene su za temeljan i nežan piling lica. Napravite sami smesu od limuna i šećera pa je nanesite na lice i usne te lagano pređite lice sa bejbi četkicom za zube kružnim pokretima. Brzo i jednostavno sve mrtve ćelije će biti uklonjene, a vaše lice i usne super glatke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs