Volite sebe

Kako da za 10 dana izgledate mlađe i lepše: Zaboravite na beživotno i umorno lice!

Vodite računa o izgledu - stres i brzi tempo života ostavljaju svoje posledice

Škola nege lica
09:48h Autor:
Kako da za 10 dana izgledate mlađe i lepše: Zaboravite na beživotno i umorno lice!
Foto: Shuttertock

Trka sa vremenom definitivno je postala svakodnevica većine žena. Od ranog jutra trčimo - ustani na vreme, spremi doručak, probudi decu za školu, obuci se, stigni na autobus, a zatim i na vreme za posao. Kad radno vreme istekne, ponovo kreće jurnjava - opet trčanje za prevozom, juriš u samoposlugu, pa ubrzani hod do kuće, spremanje ručka, pranje sudova, sređivanje... Kraja nema. A sutra opet ispočetka.

Ali, u svoj toj jurnjavi, zaboravljamo na jednu veoma važnu stvar - na brigu o sebi. Prosečnoj ženi stalno je na umu da treba da završi sve svoje obaveze, da bude uzorna majka, domaćica, supruga, ćerka, ali da brine o sebi i svom izgledu, to stavlja na poslednje mesto.

Ipak, stres i ubrzani tempo života i te kako ostavljaju posledice. Poznato je da je stres čest uzrok narušavanja zdravlja, čak i kod mladih osoba, a prve signale ćete primetiti na licu. Mladalački sjaj i blistavost brzo nestaju, koža postaje umorna i beživotna, a javljaju se loš ten, sivilo i prerane bore.

Kako biste očuvali svoje zdravlje i izgled, morate da počnete da lečite uzrok, ne samo posledicu. Jedan od najboljih načina da to uradite jeste da organizam redovno snabdevate dovoljnim količinama vitamina C, koji je veoma značajan i jak borac protiv stresa i njegovih posledica.

Naime, ovaj vitamin igra ključnu ulogu u prilagođavanju tela na stres, i pomaže organizmu da se sa njim izbori. Jedno istraživanje pokazalo je da ljudi koji se trude da telu podare visok nivo vitamina C, imaju mnogo manje psihičkih i fizičkih posledica stresa na telu. To je zbog toga što ovaj vitamin smanjuje proizvodnju kortizola, hormona koji luče nadbubrežne žlezde kao odgovor tela na izloženost stresu.

foto: Shutterstock

Najbolji način da svom telu, od glave do pete, podarite dovoljno ovog ključnog vitamina, jeste da u ishranu ubacite namirnice koje su bogate vitaminom C, i tako čuvate zdravlje, a kada je reč o izgledu, odnosno koži, neophodno je da pronađete preparat za negu obogaćen ovom esencijalnom materijom.

U svojstva koja vitamin C ima na kožu veruje i dr med. Željana Bolanča, specijalista dermatovenerologije. Ona je istakla da u dermatologiji vitamin C važi za zlatni standard među antioksidansima koji sprečavaju starenje kože.

"Vitamin C je neophodan u sintezi kolagena. On je faktor koji stabilizuje trostruku strukturu molekula kolagena, ali i podstiče ekspresiju gena koji su zaduženi za proizvodnju kolagena. Ako ćelijama kože fibroblastima, koje stvaraju kolagen, dodamo vitamin C, povećaće se sinteza kolagena i koža će biti čvršća i izgledati mlađe. Vitamin C u koži ima i antioksidativno delovanje i to putem neutralizacije slobodnih radikala nastalih delovanjem štetnih činilaca okoline i nakon oštećenja kože uzrokovanih UV zračenjem", objasnila je dr Bolanča.

Predlažemo vam Liftactiv Fresh Shot - fantastičan proizvod Vichy laboratorija, koji za samo 10 dana može da vam podari lepši i mlađi izgled!

Liftactiv Fresh Shot je antioksidativni tretman koji se primenjuje kod problema umorne i beživotne kože. Štiti od oksidativnog stresa, i na taj način koži pruža odmorniji i zategnutiji izgled, ujednačen ten i bolji tonus.

Osim što otklanja znakove umora i licu pruža blistav izgled, klinički je dokazano da umanjuje sitne bore.*

Liftactiv Fresh Shot načinjen je od ukupno 11 pažljivo odabranih sastojaka, a među njima se posebno ističe vitamin C, koji je, kao što smo već napomenuli, izuzetno važan u borbi protiv stresa i njegovih posledica. Upravo zato je ovaj proizvod idealan način da svojoj koži lica podarite neophodnu količinu ovog vitamina, jer se u samo jednom Liftactiv Fresh Shot tretmanu nalazi čak 15% vitamina C u čistom obliku.

foto: Promo

Pored vitamina C, Liftactiv Fresh Shot sadrži moćne sastojke koji u kombinaciji sa njim imaju još jači efekat:

Vitamin E - umiruje kožu, štiti od uticaja zagađenog vazduha i smanjuje znakove umora.

Neohesperidin - bori se protiv slobodnih radikala i upala, sprečava oštećenja od UV zračenja, stimuliše obnavljanje kože i pruža blistaviji izgled, čvršću i glađu strukturu.

Polifenoli primorskog bora - umiruju kožu, štite kolagen i elastin od propadanja, i kao i neohesperidin, zaduženi su za ujednačeniji, blistaviji ten i čvršću kožu.

Vichy mineralizovana termalna voda - jača prirodnu odbranu kože, učvršćuje je i pruža blistavost.

Fragmentisana hijaluronska kiselina - pruža punoću, vlažnost, elastičnost, manje izraženih sitnih bora i zaglađeniju kožu.

Liftactiv Fresh Shot ne sadrži mirise i silikone, već samo aktivne sastojke, a za maksimalni efekat obnavljanja kože koristi se 3 do 4 puta godišnje.

Dame, za sve vas koje ste pretrpane obavezama i želite da sve u životu postignete, ovo je idealno rešenje da u svakom trenutku izgledate lepo i negovano!

Liftactiv Fresh Shot je dokaz da problem umorne kože i vidljivih posledica stresa može da se reši, i to za 10 dana, zato ne oklevajte, a za dugotrajan efekat liftinga i vidljivo čvršću kožu, odaberite i komplementarne dnevne rutine nege iz linije Liftactiv Supreme, koju ćete dobiti na poklon uz kupovinu proizvoda Liftactiv Fresh Shot.

Više nemate izgovor - ovakva nega ne oduzima puno vremena, a pruža fantastične rezultate, zato brinite o svom izgledu i uz Liftactiv Fresh Shot izgledajte mlađe i lepše.

Volite sebe!

*Klinički dokazano nakon 10 dana su umanjene sitne bore, znakovi umora i blistaviji ten

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs