Pročitajte

Žene sa najlepšom kožom na svetu, izgledaju duplo mlađe: Njihove 4 tajne svako može da primeni!

Njihova koža je čista, blistava, bez nesavršenosti i čak dvostruko mlađa na izgled

Nega
17:06h Autor:
Žene sa najlepšom kožom na svetu, izgledaju duplo mlađe: Njihove 4 tajne svako može da primeni!
Foto: Shutterstock

Korejke su opsednute održavanjem kože mladolikom već vekovima, a sada smo i svi mi ostali poludeli za njihovim taktikama!

Naime, u Koreji je trend imati kožu koja izgleda "ispeglano", bez ikakvih borica ili porica, koja pritom ima i zavidan sjaj, što postižu režimima nege od 7 ili 12 koraka i pridržavaju ih se rigorozno.

Iako postoje neki trikovi koje s nama mogu da podele, moramo da imamo na umu da svi imamo drugačiji tip kože, i nećemo nužno postići efekat koji postižu Azijati.

Doduše, koža bi u svakom slučaju trebalo da procveta ako primenimo sledeće metode, kojih se Korejke svakog dana pridržavaju:

1. Dvostruko čišćenje + masaža

Korejke su davno shvatile da jedno čišćenje nije dovoljno. One prvo kreću sa čišćenjem na uljnoj bazi, koje izvlači bakterije i sebum, a pritom i hrani kožu, a zatim penušavim čistačem koji će još jednom očistiti pore i ukloniti tragove ulja. Pritom, lice nikad ne trljaju već isključivo nežno masiraju. Masažu rade zglobovima srednjih i domalih prstiju, od sredine lica prema van. Jačinu pritiska ćete sami najbolje odrediti, iako je bitno ne povlačiti i ne iritirati kožu.

Zašto su Ruskinje toliko lepe i fatalne: 5 tajni koje svaka žena mora da zna!

foto: Shutterstock

2. Zamagljeno lice

Korejke kao da stvarno hodaju svetom sa prirodnim "blur" efektom. Naime, pričamo o efektu zamagljenosti kože lica, tako da se ne vide nikakve nepravilnosti. Korejke obožavaju kreme, prajmere, serume i pudere koji daju ovaj efekat, ali pritom paze da ne izgledaju previše našminkano - ključ je zamagljeno, ali prirodno!

3. Maske

Hidratacija je vrlo bitan korak režima lepote Korejki, jer nahranjena koža deluje prokrvljeno i na njoj se manje vide borice i sitne nepravilnosti. Zato Korejke biraju hidratantne maske prepune vitamina i antioksidanasa.

4. Dijeta za kožu

Koreanke totalno veruju u onu izreku "ono si što jedeš". Paze da uzimaju dovoljno antioksidanata i probiotika, a tajni adut im je "kimči". Radi se o fermentisanom, začinjenom i ljutom kelju sa paprikom, belim lukom, đumbirom i mladim lukom. Ali pazite, njegov jak i poprilično ljut ukus nije za svakoga. Uz njega, ispijaju litre čaja od ječma koji leti piju i s ledom, jer je bogat antioksidansima i čudotvoran za kožu.

Pre pranja kose, sipajte so u šampon: Magični efekat ostavlja bez daha! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs