probajte

Hit u svetu: Sve što treba da znate o suvom pilingu!

Zašto je dobar?

Nega
18:06h Autor:
Hit u svetu: Sve što treba da znate o suvom pilingu!
Suvi piling tela, Foto: Profimedia

Dok većina ljudi piling radi za vreme tuširanja, suvi piling je mnogima nepoznanica.

Da li ste znali da je često mnogo efikasniji?

Ako vam se četkanje suve kože čini kao potpuno neprivlačna aktivnost, razmislite još jednom. Baš kao što smo odjednom u svoju ishranu uvrstili čia semenke ili smuti od spanaća, tako i suvi piling ima svoje draži.

Oni koji praktikuju redovni suvi piling, kažu da su rezultati tačno oni koje su im obećavali ili barem potvrđuju da vide pozitivne promene.

O čemu se tačno radi?

Nega kože posle 40-e: Mlada, sjajna i zdrava koža u zrelim godinama!

foto: Shutterstock

Za početak, učvršćuje kožu i zaglađuje njenu teksturu, uklanja mrtve stanice kože i potiče cirkulaciju, potiče obnavljanje stanica i na kraju, sjajan je saveznik u borbi protiv celulita.

Kada se sve navedeno uzme u obzir, jasno je zašto je ova metoda sve popularnija u svetu. Ako je pre niste praktikovali, evo nekoliko korisnih saveta kojih biste se trebali pridržavati.

Prvo i osnovno je dobra četka. Trebate odabrati onu sa prirodnim čekinjama i dugom drškom koja će vam omogućiti dosezanje svih delova tela.

Suvi piling uvek radite pre tuširanja, kako biste uklonili sve mrtve stanice tokom tuširanja, a posle se obavezno namažite hranjivim mlekom za telo.

Celi proces započnite sa tabanima u cirkularnim pokretima. Nastavite duž celih nogu, ruku, stražnjice, leđa, prsa, ramena i vrata. Pritom pripazite da na području prsa budete posebno nežni kako biste izbegli bilo kakve iritacije. U tom smislu, četkom nemojte prelaziti područja na kojima imatie eventualne iritacije ili ranice.

I za kraj, nemojte doći u iskušenje da smočite kožu ili četku pre pilinga, budući da time ne postižete baš ništa.

Pravilna nega kože na kraju leta: 3 praktična saveta!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs