Najjeftinija voćka

Ako se ovako koristi, jabuka može vrhunski da očisti kožu i regeneriše kosu!

Uveliko su nam poznati svi korisni efekti jabuke na ljudski organizam pa je, osim kao hranu, možemo koristiti i za negu lica i kose
Nega
17:00h Autor:
Ako se ovako koristi, jabuka može vrhunski da očisti kožu i regeneriše kosu!
Foto: Profimedia

Jabuke su bogate vitaminima, posebno A, C i E, koji štite organizam od slobodnih radikala odgovornih za starenje kože. Uz to, sadrže i pektin koji smiruje i omekšava kožu, maleinsku kiselinu koja deluje kao piling, a zahvaljujući kvercitinu, jabuke imaju antioksidantno i tonifikujuće delovanje. Osim toga, štite kapilare i pospešuju mikrocirkulaciju.

Obloga za lepšu kožu

Uzmite dva do tri kilograma jabuka, u zavisnosti od toga da li ćete tretirati lice, vrat, dekolte, ruke... Izmešajte ih zajedno s korom u mikseru i smesu ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko osam sati. Pomoću gaze napravite obloge od kaše, stavite ih na prethodno očišćena željena mesta i ostavite da deluju oko 20 minuta. Nakon skidanja obloga bilo bi idealno uroniti u kupku kojoj ste prethodno dodali 20 kapi ekstrakta nevena i kamilice. Ta će kupka delovati osvežavajuće na vašu kožu koja će osetno omekšati.

Maska za suvu kožu

Za masku namenjenu suvoj koži lica potrebno je jedno žumance dobro pomešati sa tri kašike narendanih jabuka. Maska se nanosi na ovlaženo lice i pusti da deluje 30 minuta, nakon čega se ispere mlakom vodom. Jabuka sadrži alfa-hidroksilnu kiselinu koja je efikasan eksfolijator, tj. olakšava uklanjanje površinskih izumrlih ćelija. Ovaj postupak osvežava kožu lica, izjednačava boju kože i utiče na to da ona dobije sjaj.

Ako ne posedujete ovih 6 stvari, muškarac vas neće ni primetiti!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sirće za sjajnu kosu

Jabukovo sirće, osim što je fantastičan „čistač" organizma, pomaže i pri uklanjanju ostataka nečistoće s kože i kose. Najbolje je da ga dodate (nekoliko kapi) u poslednju vodu za ispiranje kose. Videćete kako će vam kosa biti sjajna.

Piling od jabuke

Kašu od jabuka možete da upotrebite kao sjajan piling za kožu lica i tela. Jabuke možete da izmešate u blenderu i da potom tu masu nanesete na lice. Ovu masku držite najviše 20 minuta, potom je dobro isperite i utrljajte hidratantnu kremu.

S jabukama sigurno nikada ne možete pogrešiti. Pošto su najjeftinije voće, i te kako se isplati da ih uvrstite u redovnu ishranu, ali i da ih koristite za spravljanje domaćih kozmetičkih preparata. Zdravlje vašeg celokupnog organizma kao i lepota vaše kože znatno će se popraviti! Ne zaboravite, jedna jabuka na dan je pravi izvor zdravlja i lepote.

U kombinaciji sa medom, jabuka će dati potrebnu vlažnost vašoj koži, a u kombinaciji sa žumancetom blagotvorno će delovati na suvu kožu.

3 noći zaredom nanesite ovaj domaći serum: Lice će vam zablistati! (RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs