Najbolja nega

Produžite svoju mladost: Ovo je najjači ženski saveznik!

Činjenica je da već na pragu tridesetih mnoge žene već uočavaju prve vesnike starenja oko očiju, usana i na čelu, a blistavost i vedrina mogu već tada značajno da se umanje
Nega
13:16h Autor:
Produžite svoju mladost: Ovo je najjači ženski saveznik!
Foto: Promo

Da se ne lažemo - nijedna žena ne želi da njeno lice izgubi mladalačku vedrinu, sjaj i elastičnost. Sve bismo mi volele da zauvek ostanemo mlade, ali kada uđemo u određeno životno doba, da bismo to ostvarile, moramo malo da se potrudimo.

Činjenica je da već na pragu tridesetih mnoge žene već uočavaju prve vesnike starenja oko očiju, usana i na čelu, a blistavost i vedrina mogu već tada značajno da se umanje.

Ipak, lakše je nego što mislite - sve što treba da uradite da biste odložile starenje i mnogo duže uživale u mladolikosti, potrebno je da pratite nekoliko ključnih saveta, koji će vam pomoći, ne samo da imate blistavu i zategnutu kožu, već i da generalno budete zdraviji.

Voda, voda, voda

Najvažniji napitak, koji čini veliki deo samog tela. Ona će vam ubrzati metabolizam, pomoći da smršate, ali i pružiti preko potrebnu hidrataciju vašoj koži, koja je neophodna da bi se zadržala elastičnost, a ten bio perfektan.

Pazite na ishranu

"Naša hrana bi trebalo da bude naš lek i obrnuto”, smatrao je slavni Hipokrat. Masna, pržena i brza hrana, previše šećera i nezdravih napitaka itekako će se odraziti na koži.

Ne zaboravite vitamine

Vitamin E i C najbolji su prijatelji vaše kože, a za mladolikost je veoma važno i da svakog dana unosite dovoljne količine kalcijuma.

Aktivirajte se

Toksini koje tokom dana unosimo u telo kroz ishranu ili upijamo pod uticajem spoljašnjih faktora, takođe veoma štete koži. Znojenje je najbolji način da se ti toksini izbace, zato pronađite omiljenu aktivnost i bacite se na vežbanje. Ne zaboravite da izgubljenu tečnost nadoknadite, kako ne biste dehidrirali i kožu!

Pored ove četiri veoma važne navike koje bi trebalo da postanu vaša svakodnevica, najvažnija je pravilna nega kože. Stigle su nam vrele letnje temperature i jako sunce, pa je od izuzetnog značaja da zaštitite kožu od njegovog štetnog delovanja. Ne dozvolite da vam koža izgori, jer je to najteži oblik oštećenja i isušivanja.Veoma je bitno znati kako UV zraci utiču na starenje kože, te više o tome možete pogledati na:

Takođe, izuzetno je važno da nikada, ali nikada ne odete na spavanje sa šminkom, već da lice temeljno očistite od ostataka dekorativne kozmetike. Ako se šminkate svakog dana, od ključnog je značaja i koji preparat koristite kao podlogu za šminku.

Sledeći, možda čak i najvažniji korak, jeste nega protiv prvih znakova starenja ili već postojećih bora. Da biste umeli da odaberete najbolji preparat, treba da znate da su u borbi protiv starenja ključna tri sastojka - antioksidanti, probiotici i minerali.

Kada se spoje, oni postaju neprikosnoveno žensko oružje u borbi protiv starenja, jer zajedno jačaju prirodnu zaštitnu barijeru kože, čuvaju je od štetnih spoljašnjih uticaja, hidriraju i vraćaju njenu prirodnu ravnotežu, elastičnost i punoću.

Laboratorije Vichy su za svoju liniju Slow Âge odabrale definitivno najbolja tri - antioksidant iz korena bajkalske kapice, koja važi za jedan od najmoćnijih, jer uništava slobodne radikale i stvara svojevrsni zaštitni film protiv UV zračenja.

Foto: Promo
Foto: Promo

Kada je reč o probioticima, Slow Âge kreme mogu da se pohvale bifidusom, koji umanjuje podložnost kože štetnim uticajima i tako sprečava oštećenja i prve znakove starenja. Kompleks 15 ključnih minerala spojenih u Vichy mineralizovanoj termalnoj vodi utiče na obnavljanje ćelija kože i takođe ima moć da spreči negativne uticaje, nahrani kožu i podari joj neophodnu vlažnost.

Foto: Promo
Foto: Promo

Kada koristite Vichy Slow Âge proizvode, neće vam biti potrebna podloga za šminku, jer su se čak i u ovom svetlu pokazali kao odlični, a preporučuju se i mladim devojkama za nanošenje ispod pudera ili rumenila.

Na vama je da izaberete koji vam proizvod najviše odgovara - Vichy Slow Âge dnevna ciljana nega za područje oko očiju, koja sprečava i ublažava prve linije u ovom osetljivom predelu, Slow Âge dnevna krema koja deluje na znakove starenja u nastajanju sa SPF 30, bogate svilenkaste testure, koja redovnim nanošenjem ujutro i uveče čuva vlažnost lica, hrani kožu i štiti je od UV zračenja ili Slow Âge dnevni fluid lagane i sveže teksture sa SPF 25 koji deluje na znakove starenja u nastajanju.

Koji god proizvod iz linije Slow Âge da izaberete, rezultat će biti isti - koža koja odiše zdravljem i mladolikošću, a vi stajete najbolja verzija sebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs