Probajte

Neprijatan miris tela, prekomerno znojenje: Prva pomoć iz kuhinje, provereno pomaže!

Znojenje je prirodan proces koji ne možemo zaustaviti, ali uz pomoć higijene i prirodnih preparata, možemo ublažiti neprijatne mirise
Nega
16:18h Autor:
Neprijatan miris tela, prekomerno znojenje: Prva pomoć iz kuhinje, provereno pomaže!
Foto: Thinkstock

Jedan od najčešćih problema sa kojim se tokom leta susreću i žene, i muškarci, jeste prekomerno znojenje. Usled visokih temperatura, leti se mnogo više znojimo nego inače. Mnogo veći problem od vidljivih fleka na odeći, predstavljaju neprijatni mirisi.

Za velike mokre krugove ispod pazuha, zbog kojih se osećate loše i aljkavo, žene su pronašle efikasno rešenje - stavile su dnevni uložak pod pazuh. Dnevni uložak jednostavno nalepite na odeću i to na deo pod pazuhom i uložak će upiti znoj, a fleka neće preći na majicu ili košulju.

Međutim, šta uraditi sa neprijatnim mirisima?

Osim neosporne adekvatne higijene tela, koja podrazumeva redovno tuširanje, postoje neki prirodni preparati koji mogu biti vaš saveznik u borbi sa neprijatnim mirisima.

Šta je normalno znojenje, teško je definisati. Jednostavno, neki ljudi se znoje manje, neki više. Ukoliko smatrate da se preterano znojite i da ono već počinje da vam smeta, pokušajte da smanjite znojenje pomoću prirodnih preparata koje ćete sami napraviti.

- U čaj od kamilice iscedite pola limuna i dodajte tri kašike šećera. Pije se uveče pre spavanja.

- U pola litra ključale vode sipajte dve kašike čaja od kadulje ili lavande. Procedite nakon 10 minuta. Pijte dve šolje čaja nakon glavnih obroka pet dana.

U sok od jabuke dodavala ovaj začin: Za mesec dana, sva odeća joj je bila velika! (RECEPT)

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs