Pomoć u nezi

Evo za šta je sve dobar vazelin: 13 fantastičnih primena! (RECEPT)

Najbolje od svega je što je vazelin tako jeftin i lako dostupan
Nega
17:46h Autor:
Evo za šta je sve dobar vazelin: 13 fantastičnih primena! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Vazelin je jedan od proizvoda koji se često potcenjuje, iako ovaj jeftin i jednostavan gel može mnogo toga da učini za svakoga od nas. On je osnova mnogih skupih krema, ali da li ste znale da vazelin možete koristiti i za sledeće stvari?

1. Dugotrajan miris parfema

Pre nego što naprskate omiljeni parfem, namažite malo vazelina na mesto koj ćete poprskati. Parfem neće tako brzo ispariti kao ranije.

2. Savršene obrve

Ukoliko imate neustrašive obrve, odnosno dlake koje se stalno pomeraju i čine vaše obrve čupavim, namažite veoma tanak sloj vazelina na njih i vaše obrve će biti poslušne.

3. Ispucale usne

Vazelin je jedan od najboljih hidrirajućih sredstava pa ga slobodno možete koristiti i kao labelo. Vaše usne će biti negovane, hidrirane i senzualne.

Najbrži način da uklonite mitisere: Nestaju za 5 minuta, treba vam samo vazelin! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

4. Prelepe duge trepavice

Ukoliko želite da vaše trepavice budu duge i negovane, iskoristite staru četkicu od maskare koju ste prethodno oprali od tragova stare maskare i namažite trepavice četkicom na koju ste naneli tanak sloj vazelina. Ovaj postupak ponovite više dana za redom, promena je zagarantovana.

Napomena: prethodno skinite šminku s očiju.

5. Potrošili ste svu šminku

Spremate se za izlazak ali ste zaboravile da ste istrošile omiljeni karmin ili senku. Mrvice šminke koje su vam ostale pomešajte s malo vazelina i nanestite na lice, niko neće primetiti razliku.

6.Mekana stopala

Vazelin je odličan za negu ispucale kože uopšte, a ako imate taj problem sa kožom stopala vazelin je pravo rešenje za vas. Savet je da kada ga namažete obujete i čarape kako bi se što duže održao na koži.

7. Za skidanje šminke

Ukoliko imate osetljivu kožu i reagujete na preparate za skidanje šminke, vazelin je pravo rešenje za vas. Ovaj proizvod ne samo što vam neće izazvati reakciju već je i odličan za uklanjanje šminke koja se ne skida tako lako.

Namažite ovo na kapke, i trepavice će rasti kao lude! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

8. Posle depilacije

Koža vam je crvena i iritirana posle depilacije, namažite iritiran deo vazelinom i ostavite da upije. Crvenilo će veoma brzo nestati.

9. Ispucali krajevi

Ako vam je kosa spremna za šišanje a vi je puštate i ne želite da menjate dužinu, vazelin je rešenje. Namažite krajeve s malo vazelina čime ćete prividno prekriti ispucale krajeve dok se ne spremite za novu frizuru.

10. Fleke od šminke

Slučajno ste uspeli da umažete odeću karminom. Nanestite malo vazelina na fleku i protrljajte, fleka će odmah nestati.

11. Fleke od farbe za kosu

Ofarbale ste se, ali ste i obojile pola lica u novu boju kose. Nanesite malo vazelina na uflekana mesta i blago utrljajte dok se boja ne skine.

12. Stavljanje minđuša

Ako vas ponekad boli stavljanje i skidanje minđuša, namažite rupice s malo vazelina i bol će nestati.

13. Potiv bora

Uz pomoć vazelina možete sami napraviti fantastičnu kremu protiv bora po ovom receptu:

Uzmite: 1 supenu kašiku bademovog ili maslinovog ulja; 1 žumance; 1 čajna kašika meda; 2 čajne kašike apotekarskog vazelina. Sve izmešajte, stavite u teglu i držite u frižideru. Mažite po potrebi na očišćeno lice.

Za šta se još koristi vazelin?

Vazelin sprečava oštećenja kože nastala od uticaja vetra, ublažava psorijazu, kožne alergije, groznice , ekceme, hemoroide, odstranjuje glavene vaši, koristi se kao intimni lubrikant (to sigurno znate), za negu kod muših polnih kožnih bolesti, predupređuje krvarenje iz nosa, a može se njime i sprečiti udisanje polena iz vazduha ako se namaže na nozdrve.

Može se koristiti kao zaštitno sredstvo prilikom farbanja, da ne bi farba, lak, masnoća ili ulje dospeli na kožu ili neku osetljivu radnu površinu. Može se njime odstraniti žvakaća guma iz kose, skinuti sa prsta preusko prstenje ili skinuti šminka.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs