Za lepo lice

Maske za uklanjanje mitisera

Zob, soda bikarbona, limun, pomorandža, jaje i papaja samo su neke od namirnica koje mogu biti vaši saveznici u čišćenju lica od upornih mitisera
Nega
19:30h Autor:
Maske za uklanjanje mitisera
Foto: Thinkstock

Ako ste umorni od „ribanja“ nosa zbog uklanjanja tvrdokornih mitesera, onda je vreme da probate i neke druge načine. Miteseri se razvijaju onda kada su pore na koži začepljene sa uljem, mastima i mrtvim ćelijama.

Miteseri se najviše primete na nosu, čelu i bradi. Zbog toga, piling lica je veoma važan. Čišćenje lica i piling će sprečiti nečistoće i mrtve ćelije kože da začepe pore. Postoji veliki sastojaka koji mogu poslužiti za piling, a lako ih je napraviti.

ZobPomešajte zob sa mlekom i uradite piling na licu. To će ukloniti mitesere i ostaviti vašu kožu mekanom.

SurutkaPomešajte surutku sa medom. Nanesite ovu gustu smesu na lice i masirajte pet minuta. Ostavite da se osuši. Isperite vodom i uradite piling.

LimunMožete uraditi piling kože uz pomoć limuna. Masirajte lice s kriškom limuna On deluje kao prirodni izbeljivač koji čisti, uklanja mrtve ćelije i izbeljuje kožu .

Kora od pomorandžeOsušite koru od pomorandže na suncu. Usitnite koru u prah i pomešajte sa mlekom i medom. Nanesite na lice i ostavite da se osuši. Ova maska uklanja mitesere, a ujedno čisti i uklanja mrtve ćelije kože.

Soda bikarbonaOvo je još jedna domaća maska koja uklanja mitesere. Kako biste je napravili, sodu bikarbonu pomešajte sa vodom. Kružnim pokretima, masirajte mokro lice tom pastom. Ona tretira akne i dobar je lek za uklanjanje mitesera.

JajeUumutite jaja i dodajte nekoliko kapi meda u njih. Izmešajte dobro, a zatim nanesite na lice. Neka se ovo domaća maska potpuno osuši. Isperite hladnom vodom.

PapajaTo je jedna od efikasnijih domaćih maski za lice uz pomoć kojih ćete ukloniti mitesere. Zgnječite zrelu papaju, dodajte med i mleko u nju. Nanesite ovu masku i ostavite da se osuši.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs