OVO JE ODLIČNA FRIZURA AKO VAM KOSA SEDI: Savršena i jednostavna metoda za kojom će se SVI okretati, bez puno održavanja

Prigrlite svoju sedu kosu i učinite je stilizovanom uz ovu tehniku izvlačenja pramenova.

Nega
OVO JE ODLIČNA FRIZURA AKO VAM KOSA SEDI: Savršena i jednostavna metoda za kojom će se SVI okretati, bez puno održavanja
Foto: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

Seda kosa ne mora da znači ništa loše, naprotiv, možete je učniti savršenom i otmenom. Na internetu se stalno pojavljuju novi trendovi i metode za stilizovanje kose, a jedan se posebno istakao.

Za oko nam je posebno zapela tehnika bojenja pramenova u obliku riblje kosti, tzv. herringbone highlights. Ova metoda bojenja kose odličan je odabir za vas ako vam je kosa počela prirodno sedeti i želite je samo malo osvežiti, a nikako ne planirate konstantno posećivati frizerske salone.

Ovaj stil izvlačenja pramenova je najjednostavnijij i najoptimalniji za gotovo sve dame. Ako ste pobornica prirodnog izgleda i želite da ostavite takav utisak, a pritom ne želite da stalno posećujete salone i koristite razne preparate, onda je ova tehnika prava stvar koja će vas preporoditi.

Pramenovi u obliku riblje kosti nanose se pod uglom u nekoliko različitih nijansi kako bi prielaz bio postepen i blag. Nekoliko različitih nijansi pramenova prirodno će se stopiti s vašom prirodnom bojom kose, ali i sedim vlasima. Preporučuje se korišćenje kombinacije toplih i hladnih tonova, a pramenove je potrebno izvlačiti u tankim linijama.

Ovakav tretman će učiniti da vaša kosa ostavlja stalno utisak kao da ste izašli iz salona i idelan je za one dame koje nemaju puno vremena.

Ipak, potrebno je pronaći pravog stručnjaka koji će napraviti idealne postepene prelaze i odabrati nijanse koje odgovaraju vašoj prirodnoj boji kose i tenu.

Nikako se nemojte odlučiti za deblje linije, kao ni pretamne ili presvetle tonove pramenova. Ženama koje preferiraju smeliji izgled će naglašeniji tonovi čak i primereno stajati, ali ako se prvi put odlučujete za ovu ili sličnu tehniku, bolji je savet igrati na sigurno. U svakom slučaju, ovo je tehnika s kojom se i te kako možete poigrati, tako da svakako iskoristite ovu prednost.

Ono što je izvesno jeste da uopšte nećete pogrešiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs