3 FRIZURE KOJE IMAJU EFEKAT FEJS LIFTINGA: Brišu godine s lica, a stručnjak ističe da su idealne za žene preko 50 godina

Frizerski stručnjak otkriva 3 frizure koje podmlađuju i imaju efekat fejs liftinga.

Nega
13:58h
3 FRIZURE KOJE IMAJU EFEKAT FEJS LIFTINGA: Brišu godine s lica, a stručnjak ističe da su idealne za žene preko 50 godina
Foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Šiške i stepenasta kosa popularnije su više nego ikada pre, te ne čudi što glavni trendovi obuhvataju baš njih.

„Pre mnogo godina modni časopisi su poručivali ženama da kada dođu u određene godine, vreme je za šišanje i kratku frizuru, ali to razmišljanje je prevaziđeno'' kaže licencirana frizerka i šminkerka Andrea Kleri ispred Judie.Inc.

1. Moderni shag

''Jedan od mojih omiljenih, svežih frizura koje čine da instant izgledate mlađe i svežije jeste moderni shag sa šiškama i teksturiranim slojevima kose. Što više slojevitih pramenova, to atraktivniji look. Pored toga, kosa izgleda vrlo prirodno, a pristaje svim oblicima lica'' ističe Andrea.

2. Klasičan bob

Ako ipak preferirate kraću frizuru, Andrea tvrdi da klasičan bob nikada ne izlazi iz mode. Retka kosa izgledaće gušće, naročito ako je stilizujete sa nekim od moćnih stajlera, ali zaboravite na uglađenost - kosa treba da izgleda prirodno, razbarušeno i lepršavo.

3. Kosa srednje dužine i zavesa šiške

Goldi Hon
foto: face to face / Face to Face / Profimedia

Ima li otmenije frizure do isfenirane, ošišane do ramena, sa chic zavesa šiškama? U Francuskoj je zovu i The French Facelift jer omekšava izraz i vizuelno ''skida godine'', a obožavaju je zvezde 50+ godina poput Goldi Hon.

(Stil/ Elle)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs