Isprobajte i vi

Nega svetskih žena: Kineskinje belancetom učvršćuju kožu, Grkinje neguju kosu ruzmarinom!

Filipinke su poznate po prekrasnoj gustoj kosi, za šta su zaslužni dobri geni i još bolja nega aloe verom
Nega
16:06h Autor:
Nega svetskih žena: Kineskinje belancetom učvršćuju kožu, Grkinje neguju kosu ruzmarinom!
Foto: Thinkstock

I vi možete da imate porcelanski ten poput Japanki i sjajnu kosu poput seksi Filipinki! Savete koje ove žene koriste već vekovima je lako sprovesti kod kuće, a ovo je lista najboljih trikova za lepotu sa svih krajeva sveta.

Kina

Kineskinje obožavaju kreme protiv bora, ali se još više uzdaju u "bjuti" proizvode iz svoje kuhinje. One veruju da je belance najbolja stvar za učvršćivanje kože, pa ga nanose na lice, ostavljaju 20 minuta i zatim isperu mlakom vodom.

Kako da se pomoću belanceta i soka od limuna oslobodite mitisera saznajte OVDE.

Japan

Već vekovima Japanke koriste "pirinčanu vodu" za umivanje i negovanje lica. Ta voda je bogata antioksidansima i vitaminom E, i odličan je prirodni preparat za negu kože.

Kako da napravite pirinčanu vodu pročitajte OVDE.

Filipini

Filipinke su poznate po prekrasnoj gustoj kosi, za šta su zaslužni dobri geni i još bolja nega. Prirodni sok aloe vere ove egzotične lepotice umasiraju u vlasište, zbog čega im je kosa sjajna, ali i gusta jer aloe vera osigurava zdravo teme.

Afrika

Afrikanke bubuljice i akne leče prirodnim sapunom od lišća palme, pepela, palminog ulja, šea putera i kokosovog ulja. Taj prirodni lek naziva se "crni sapun", a leči akne, psorijazu i ostale kožne bolesti.

Grčka

Zanosne Grkinje takođe imaju gustu i sjajnu kosu, a za to je zaslužan ruzmarin. Svež ruzmarin jednostavno prokuvaju u kipućoj vodi, puste da se ohladi, procede je i zatim nanose na kosu kako bi dobile sjaj i volumen.

Kako da od ruzmarina napravite domaći balzam za tanku i masnu kosu pročitajte OVDE.

Dominikanska Republika

Žene u Dominikanskoj Republici veruju da je beli luk najbolji za održavanje čvrstih i zdravih noktiju. Ako želite da isprobate njihov trik, naseckaj malo belog luka i dodajte ga u bočicu sa prozirnim lakom za nokte. Pustite da odstoji nedelju dana i zatim svakih nekoliko dana tom smesom premažite nokte. Ne brinite, miris u laku bi trebalo da ispari.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs