Jeftino i lepo

Nežne i senzualne usne: 5 domaćih pilinga za negu tokom jesenjeg i zimskog perioda!

Nega usana tokom toplog i hladnog vremena se dosta razlikuje, jer ih hladnoća i vetar jako isušuju, ali i za to postoji prirodno rešenje zahvaljujući namirnicama poput kafe, meda i limuna
Nega
16:32h
Nežne i senzualne usne: 5 domaćih pilinga za negu tokom jesenjeg i zimskog perioda!
Foto: Shutterstock

Sa dolaskom jeseni nega usana se menja, jer ih hladnoća i vetar dosta isušuju. Osim toga, može ih oštetiti i nepravilna nega. Za najbolji rezultat, preporučljivo je da jednom nedeljno uradite piling koji će odstraniti mrtve ćelije na usnama i podstaći brže obnavljanje, ali ni sa tim ne treba preterivati, jer previše često trljanje ubrzava dehidraciju.

Šećer

je odličan dodatak za piling za usne, a najbolje je pomešati pola kašičice šećera i dve kapi maslinovog ulja i dobro istrljati. Osim ovog jednostavnog pilinga, evo još 5 recepata kako možete negovati vaše usne tokom hladnog perioda.

11 načina kako šećer uništava vaše telo, otkrijte OVDE.

Bademi

Za pripremu ovog pilinga potrebni su kašičica pavlake, kašičica belog šećera, kašičica mlevenih badema i kašičica maslinovog ulja. Sve sastojke pomešajte, nanesite piling na usne i nežno istrljajte kožu usana kružnim pokretima. Usne potom isperite toplom pa hladnom vodom i na kraju osušite. Ostatak smese stavite u staklenu posudu i čuvajte u frižideru.

Limun

Kao prirodno sredstvo za odstranjivanja mrtvih ćelija kože odlični su citrusi. U posudu stavite kašiku soka od limuna i kašiku ricinusovog ulja pomešanog sa glicerinom. Mešavinu treba naneti na usne i ostaviti preko noći, pa ujutro isprati.

OVDE pročitajte recept za eliksir od limuna koji ojačava imunitet u sezoni prehlada.

Kafa

U posudu stavite pola kašičice kreme ili losiona, 1/4 kašičice sveže mlevene kafe i 1/4 kašičice soli. Smesu umasirajte u usne, ostavite malo da odstoji i potom isperite mlakom vodom.

Med

Med je prijatelj lepih usana jer čisti kožu i deluje antibakterijski. Stavite u posudu kašičicu meda, kašičicu smeđeg ili belog šećera i nekoliko kapi vode, pa umasirajte u kožu usana. Nakon toga isperite mlakom vodom i nahranite hidratantnom kremom.

Kojih 5 stvari nikako ne smete stavljati na lice, saznajte OVDE.

Ovsene pahuljice

U posudu dodajte dve kašičice maslinovog ulja, dve kašičice meda i kašičicu ovsenih pahuljica. Smesu nanesite na usne i nežno utrljavajte oko pola minuta. Ostavite da deluje oko pet minuta, a nakon toga isperite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs