ženski bjuti kutak

PRONAĐITE VREME ZA SEBE: Uradite nekoliko osnovnih kućnih bjuti tretmana koji opuštaju i neguju telo

Za sve ovo vam neće trebati više od sat vremena, a promene na licu i telu će odmah biti vidljive

Nega
Autor:
PRONAĐITE VREME ZA SEBE: Uradite nekoliko osnovnih kućnih bjuti tretmana koji opuštaju i neguju telo
Foto: Shutterstock

U vremenu punom stresa i obaveza žene često nemaju vremena za sebe, iako su im opuštanje i nega neophodni. Mnoge ne mogu da odvoje novac za kozmetički salon, a kod kuće negu rade brzopotezno. Često su nezadovoljne svojim izgledom, ne znajući da im za to ne treba mnogo vremena, već malo volje.

Lice, Pege, Pegice, Pege na licu, Devojka, Nega, Koža, Nega kože
foto: Profimedia

Dovoljno je da izdvoje sat vremena nedeljno, pošalju muža i decu u šetnju, skuvaju kafu ili čaj, puste neku lepu muziku i odrade nekoliko tretmana nakon kojih će zasijati.

Zaronite u toplu kupku

Dok se kada u koju ste stavili mirisnu (najbolje uljanu) kupku puni, pripremite piling, šampon, masku za kosu i neko mirisno mleko za telo. Muzika neka bude lagana i umirujuća, a svetlo prigušite. Zaronite u vodu i potpuno se opustite koliko god da vam prija, dotle će se i pore na koži otvoriti. Prvo operite kosu, isperite je i na nju stavite masku. Dok ona radi posao, istrljajte telo i uradite piling na celom telu ne zaboravljajući ruke i stopala. Budite nežni prema koži, nemojte agresivno da trljate. Na kraju sve dobro isperite, kosu umotajte u peškir, a telo osušite tapkanjem i odmah ga namažite omiljenim mlekom ili losionom. Što ga pre nanesete, koža će ga bolje upiti.

maska za lice
foto: Shutterstock

Ne zaboravite lice

Ako u toku kupanja niste temeljno oprali lice, sada je vreme da to uradite i da na njega stavite masku. Držite je koliko je napisano na uputstvu pa je isperite i nanesite serum i kremu. Možete da koristite i takozvane šit maske (u maramici).

Trenutak za sređivanje noktiju

Vreme posle kupanja je idealno da se odseku nokti ili zanoktice jer su mekani, ali lak nanesite kasnije, kad se dobro osuše. Ako ovaj deo posla radite posebno, prvo uronite ruke u činiju s toplom vodom, a zatim odradite sve po redu. Nakon toga obavezno dobro nahranite ruke kremom, a ako imate vremena, pre toga na njih možete da nanesete malo maske za lice. Koža će vam biti zahvalna.

Stopala, Mleko, Tretman, Pedikir
foto: Shutterstock

Posebna pažnja za stopala

Sve što uradite s rukama važi i za noge i stopala, s tim da zadebljalim petama posvetite više pažnje, a kremu je najbolje bogato naneti uveče, pre spavanja, i prespavati s čarapama. Ujutro ćete se iznenaditi koliko će stopala biti meka i negovana.

Neka kosa sija

Nakon kupanja, pranja kose i stavljanja maske, kosu treba osušiti. Budite pažljivi, ako se fenirate, u zavisnosti od vrste i kvaliteta kose, na nju nanesite malo ulja. Ukoliko je suva i vlažna, nanesite ga na vlažnu kosu (ako treba, stavite malo i na suvu), a ako je tanka i sklona mašćenju - samo mrvicu nakon sušenja. Što se farbanja tiče, preporučujemo da ipak posetite frizera, on to najbolje radi.

žena spava, Spavanje
foto: Profimedia

Naspavajte se

Ne zaboravite da veliki deo lepote dolazi iznutra, pa vam skrećemo pažnju da povedete računa o tome šta jedete i koliko spavate, to je isto vrlo važno, baš kao i izbegavanje stresnih situacija koje čine da izgledate umorniji i stariji.

Ne zaboravite unutrašnju lepotu

Trudite se da uvek zračite, a za to je potrebno biti zadovoljan i odmoran. Ne zaboravite na svoje želje, potrebe i očekivanja, sreća je usko povezana s njima. Radite u životu sve što vas raduje i stavlja osmeh na lice. Kad stavite sebe u prvi plan, primetićete da se pozitivno menjaju i stvari oko vas.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs