VAZELIN ZA LICE UMESTO SKUPIH PREPARATA: Nahranite kožu uz pomoć tehnike kojom su žene širom sveta zaluđene

Vazelin je odličan preparat za negu kože zimi jer obezbeđuje dovoljnu hidrataciju, a najbolje od svega je što je veoma pristupačan

Nega
18:31h Autor:
VAZELIN ZA LICE UMESTO SKUPIH PREPARATA: Nahranite kožu uz pomoć tehnike kojom su žene širom sveta zaluđene
Kako se koristi vazelin za lice, Foto: Profimedia

U toku zimskih dana koži je potrebna posebna nega i mnogo više hidratacije, jer se dodatno isušuje usled niskih temperatura napolju i suvog vazduha unutra.

Za vraćanje sjaja koži i da biste održali ujednačen ten nije potrebno da koristite skupe kreme i serume. U poslednje vreme na društvenim mrežama se vazelin ističe kao proizvod koji će vam pomoći da postignete blistavost i glatkoću kože.

Vazelin je odličan saveznik za negu kože
Vazelin je odličan saveznik za negu kožefoto: Profimedia

Postupak je najefikasniji kada se radi uveče, pre spavanja, a ujutro ćete se probuditi s nahranjenom i hidriranom kožom. Preporučuje se da odradite svoju redovnu rutinu čišćenja kože, a zatim da na samom kraju lice namažete vazelinom, kremom koja sadrži petrolatum ili neko mineralno ulje.

Uprkos raznim novim kozmetičkim proizvodima, vazelin se koristi već 150 godina u službi lepote. U osnovi ne zapušava pore, ali svakodnevna upotreba može dovesti do tog problema. Zato ga je dovoljno naneti dva do tri puta nedeljno na prethodno temeljito očišćeno lice. Takođe, ne iritira kožu, a pravilnom uporabom ona postaje mekša, zategnutija i otpornija na spoljašnje uticaje.

Vazelin je idelan za negu kože
Vazelin je idelan za negu kožefoto: Shutterstock

Za šta je sve vazelin dobar?

1. Smanjuje vidljivost mitisera – nanošenjem debljeg sloja vazelina na mitisere i prekrivanjem istog s prozirnom folijom na pet minuta osigurava lako istiskanje i čišćenje pora.

2. Uklanjanje šminke s očiju – jednostavnim utrljavanjem vazelina na područje očiju ukloniće maskaru i sav makeup s očiju, a sve zatim uklonite micelarnom vodom ili sredstvom za čišćenje lica.

3. Miris parfema će duže trajati – nanesite malo vazelina na područje vrata i gde uobičajeno nanosite parfem za duže trajanje mirisa.

4. Trepavice i obrve će vam biti gušće - nanesite manju količinu vazelina na trepavice i obrve tokom spavanja za njegu i poboljšan rast.

5. Zaštita usana i kože – posebno tokom boravka na plaži, suncu ili jačem vetru kada uobičajeno dolazi do dehidracije kože te ispucalih usana, vazelin će služiti kao barijera spoljašnjim uticajima.

Vazelin pomaže kod suve i ispucale kože
Vazelin pomaže kod suve i ispucale kožefoto: Shutterstock

6. Oporavak i nega ispucalih peta – vazelin je veoma jeftina zamena za kreme ili losione kod ispucale kože na petama i stopalima, nakon tuširanja ili kupke za stopala, nanesite vazelin, obucite čarape tokom spavanja i uživajte u mekšoj koži sledeće jutro.

7. Umesto highlightera – ne morate da kupujete skupe proizvode za naglašavanje jagodica, usana ili vršha nosa, pomešajte malo vazelina s mrvicom svetlucajuće senke u svetlijoj boji i nanesite poput kremastog highlightera, na delove lia koje želite da naglasite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs