Probajte i vi

Uštedite novac: Napravite balzam za usne sa mirisom jagode iz kućne radinosti

Brzo i jednostavno napravićete zdrav balzam za uvek sjajne, mirišljave i lepe usne
Nega
13:32h Autor:
Uštedite novac: Napravite balzam za usne sa mirisom jagode iz kućne radinosti
Foto: Thinkstock

Balzam za usne je jedna od obaveznih stvari koje se nalaze u svakoj ženskoj torbici. Bez njega ne biste smeli da izađete napolje jer svi vremenski uslovi deluju na osetljivu i tanku kožu usana i oštećuju je. Zaštitite je i istovremeno im pružite neodoljiv sjaj i miris.

Evo kako da napravite sami domaći balzam za usne. Ako ne želite da balzam bude roze boje, jednostavno zamenite karmin onim čiju boju želite da iskoristite.

Kako usne otkrivaju vaš karakter saznajte OVDE.

Sastojci: dve supene kašike pčelinjeg voska u peletima, četiri supene kašike suncokretovog ulja, nekolio kapi ulja jagode odgovarajućeg za kozmetiku, jestive roze šljokice, usitnjeni komadići rozeg karmina (ili ruža po izboru)

OVDE saznajte koja je idealna prilika za sjaj, a koja za sjajan ili mat karmin.

Na pari (ili u mikrotalasnoj pećnici) rastopite pčelinji vosak i ulje. Promešajte metalnom kašikom i dodajte kapi ulja jagode. Postepeno dodajte komadiće karmina, mešajući dobro smesu, sve dok ona ne poprimi željenu boju. Zatim dodajte šljokice. Koristite pipetu kako biste prelili balzam u pripremljene kutijice. Količina smese biće dovoljna za šest kutijica.

A ako više volite kamilicu i limun, OVDE pročitajte kako da napravite balzam pomoću njih.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs