MOĆNO DELUJE

Koža vam je masna ili sa flekama-ova maska je kao stvorena za vas: Izbeljuje fleke, uklanja višak sebuma, vraća sjaj!

Poznato je da je pirinač blago za kožu, ali jedna njegova prerađevina ima još jači učinak, pogotovo kada je masna i koža sa flekama u pitanju.

Nega
Autor:
Koža vam je masna ili sa flekama-ova maska je kao stvorena za vas: Izbeljuje fleke, uklanja višak sebuma, vraća sjaj!
Foto: Shutterstock

Pirinčano brašno za lice

Ne umanjujemo efekat maski od pirinča za lice, ali maske sa pirinčanim brašnom su možda efektnije i prakričnije rešenje. Istina je da morate da se malo pomučite da nabavite ovo brašno, jer nije lako dostupno kao pirinač, ali vredeće, pogotovo ako preferirate namirnice bez glutena.

Maske sa pirinčanim brašnom se posebno preporučuju osobama sa masnom kožom i flekama od nekadašnjih bubuljica, jer ono prvenstveno čisti kožu i izbeljuje lice.

Generalno popravlja izgled kože, pa može biti od pomoći svima koji žele da se reše nesavršenosti na njoj.

Možete rastvoriti pirinčano brašno sa malo vode i četkicom ga namazati na lice, a kod mlađe populacije popularan je i recept sa jogurtom.

Pomešajte kašiku pirinčanog brašna i jednu kašiku jogurta, pa smesu nanesite na čisto lice. Dovoljno je da svega petnaest minuta maska bude na vašem licu, pa je isperite mlakom vodom. Rezultat će biti savršeno čista koža.

Onda kada želite da pružite sebi kraljevski tretman lica, tu je maska od pirinčanog brašna i žumanca.

Pirinčano brašno i jaje za lice

Žumance jajeta je prava vitaminska i mineralna bomba za kožu lica, a uz dodatak pirinčanog brašna preporodiće vašu kožu. Kada primećujete kod sebe umornu kožu lica sa prvim znacima starenja, vreme je za ovaj recept.

Pomešajte žumance i dve kašike pirinčanog brašna. Možete dodati i par kapi ulja čajevca, jer je ono odlično za upale na koži, a i maska će bolje mirisati. Ako je jaje nešto krupnije, biće vam potrebno još malo ovog brašna da biste dobili odgovarajuću gustinu smese i uspeli lako da je nanesete na lice.

Namažite četkicom masku po celom licu (preskočite samo usne i predeo ispod očiju) i ostavite je da deluje nekih pola sata. Nakon skidanja ove maske, koža će vam biti lepša i čistija i zategnutija. Bićete zadovoljni rezultatima da ćete poželeti da praktikujete ovu masku bar jednom nedeljno.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs