NEVEROVATNO!

Deluje magično na kožu i kosu: Saznajte svih 13 blagodeti jojoba ulja!

Jojoba ulje je tečnost koja se dobija iz semena Simmondsia chinensis biljke. Njegova prednost u odnosu na ostala ulja jeste u tome što može dugo trajati i što je otporno na visoke temperature. Pored toga, ima skoro magična dejstva na kožu i kosu, pa evo 13 razloga zbog kojih bi trebalo da ga koristite.

Nega
Autor:
Deluje magično na kožu i kosu: Saznajte svih 13 blagodeti jojoba ulja!
jojoba ulje, Foto: Shutterstock

1. Hrani suvu kožu

Jojoba ulje je naročito korisno jer je veoma slično prirodnim uljima koja sama koža sadrži. Zbog toga će je dodatno nahraniti i omekšati, ali i držati u adekvatnom balansu.

2. Omekšava zanoktice

Pošto u sebi sadrži masne kiseline, jojoba ulje će omekšati uporne i dosadne zanoktice. Blago utrljajte ulje direktno u njih, pa pustite da blagotvorna svojstva učine svoje.

3. Leči ispucale usne

Zahvaljujući vitaminima i mineralima, ali i činjenici da se brzo apsorbuje, jojoba ulje je odlično za usne. Pomešajte ga sa svojim omiljenim labelom, ili ga nanesite direktno.

4. Pomaže kod opekotina od sunca

Vitamin E je moćan oksidant koji pomaže u smanjenju upala i ubrzava obnavljanje ćelija. S obzirom da ga ima u jojobinom ulju, ono će biti odlično pomagalo ukoliko se suviše izlažete sunčevim zracima.

5. Ima antibakterijska svojstva

Zahvaljujući jodu, jojobino ulje poseduje antibakterijska svojstva. Ovo je veoma važno, jer na taj način sprečava da se na koži pojave akne i bubuljice.

6. Čini da koža blista

Ukoliko je koža dehidrirala i izgubila na sjaju, jojoba ulje će je ponovo vratiti u život. Pošto je nahrani i omekša, vratiće i prirodan sjaj koži.

7. Ublažava bore

Vitamin B koji se bori protiv slobodnih radikala, zajedno sa vitaminom E, značajno će ublažiti bore. Zato u tankom sloju nanesite jojobino ulje ujutru i uveče.

8. Bori se protiv kože sklone ekcemima

Već je navedeno kako jod i vitamin E, koji delom čine jojoba ulje, imaju izuzetan efekat na kožu. Zbog toga će ovo ulje poput leka pomoći i koži sklonoj ekcemima.

9. Ne zapušava pore

To je veoma važno, jer druga ulja zapušavaju pore, što samo dovodi do dodatnih problema i iritacija na koži. Zato, ukoliko imate problematičnu kožu, tretirajte je jojobinim uljem.

10. Odlično je za uklanjanje šminke

Ako želite da izbegnete preparate koji imaju hemikalije, jojobino ulje će poslužiti kao potpuno prirodan preparat za skidanje šminke. Za najbolji efekat, kružnim pokretima nežno utrljajte ulje, a zatim lice obrišite mokrim peškirom.

11. Kosi daje neophodnu vlažnost

Isto kao što je dobro za suvu kožu, tako je jojoba ulje dobro i za suvu kosu. Nanesite ga na opranu kosu, i ostavite da se upije tokom noći.

12. Dobar je u sprečavanju ispucalih krajeva kose

Opet slično tome kako jojoba ulje zna da zaleči kožu, isto je tako povoljno za kosu. Koristite ga u vidu pakovanja dva puta nedeljno, ili dodajte malu količinu u svoj balsam za kosu.

13. Doprinosi bržem rastu kose

Ne samo da će vitamini i minerali iz jojoba ulja doprineti bržem rastu kose, već će i učiniti da vlasi postanu deblje i otpornije na negativne uticaje iz spoljne sredine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs