eliksir mladosti

Neguje kožu i dubinski je hidrira: Svi benefiti bademovog ulja!

Badem je bogat nezasićenim masnim kiselinama, vlaknima i antioksidantima koji zajedno imaju sjajan efekat na koži

Nega
10:09h Autor:
Neguje kožu i dubinski je hidrira: Svi benefiti bademovog ulja!
Foto: Shutterstock

Badem se uglavnom koristi u ishrani i sigurno su vam poznati njegovi benefiti za organizam, ali da li znate da je on jednako dobar i za negu kože, tačnij, bademovo ulje?

Razloga je mnogo zašto bi upravo ovo ulje trebalo da uvrstite u deo rutine za negu kože.

Do ovih sjajnih saznanja smo došli:

Postoje dve vrste badema. gorki i slatki. Gorki badem se koristi za pravljenje esencijalnih ulja, dok je slatki uglavnom u baznim, masnijim uljima. Prvi se koristi najviše zbog mirisa i ne ostaje preterano dugo a koži, dok je drugi bogatiji vodom i antioksidantima koji hidriraju kožu. Takođe sadrži i vitamine E i A, kao i prirodne masne kiseline koje su dobre za kožu.

Savet ORL stručnjaka: Ovako se pravilno ispiraju uši!

Nuka je dokazala da ovo ulje ima moć da oporavi kožu od oštećenja izazvanih UV zracima, kao i da umanji posledice starenja kože. Zbog svog sastava ima neverovatnu snagu kada je hidriranje i nega kože lica u pitanju.

Ono je sjajan hidratantni proizvod koji se često koristi kao baza u kozmetičkoj industriji. Nije težak i koža ga lako apsorbuje.

Pogodno je za sve osobe, osim za one koje su sklone pojavi ekcema ili izbijanju bubuljica, jer ulje nije u potpunosti ne-komedogeno.

Koja vrsta bademovog ulja je najbolj?

Najbolje bi bilo da investirate u organsko, hladno presovano i nerafinisano bademovo ulje. Obratite pažnju na sastojke, ako sadrži dodatni parfem, boju ili parabene, takvo ulje izbgnite.

Prisustvo parazita u telu može da bude opasno: Ovo su simptomi i posledice njihovog prisustva u organizmu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs