Pročitajte

U 49. doživeo jak srčani udar: Napravio samo jednu promenu, puca od zdravlja, izgubio 27 kg! (FOTO)

Ako imate sličnih problema, pokušajte - ne može da vam škodi

Medicina
Autor:
U 49. doživeo jak srčani udar: Napravio samo jednu promenu, puca od zdravlja, izgubio 27 kg! (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen / PlantPure TV

Nastavnik koji je doživeo srčani udar sa samo 49 godina, danas ne koristi nikakve lekove za srce. Odlučio se na samo jednu promenu u životu i sada je potpuno zdrav čovek!

Nakon što je, posle fatalne dijagnoze, obilje mesnih odrezaka i sireva zamenio hranom biljnog porekla, Dag Šmit (59) proglašen je i najseksepilnijim veganom iznad 50 godina, što naročito laska njegovoj supruzi. Svojim primerom je inspirisao i 1.300 svojih učenika, koji su, baš poput njega, odlučili da naprave preokret u ishrani.

Ne propustite! U 39. godini, Ivana je doživela moždani udar: Sada svim ženama daje ovih 10 saveta!

Ovaj nekadašnji ljubitelj pekarskih proizvoda imao je ono što bi se nazvalo "slatkim zubom" i uvek je voleo da pojede nešto fino, sve dok 2008. nije pretrpeo težak srčani udar zbog izrazito loše ishrane, koja je uključivala i sladoled pre spavanja. Lekari su mu, naravno, prepisali lekove za srce, koje je trebalo da koristi do kraja života. U očajničkoj želji da poboljša kvalitet života, ovaj čovek je preko noći postao vegan. U kratkom roku je izgubio 27 kilograma, a imao je energije za trčanje maratona. S vremenom mu lekovi više nisu bili potrebni.

Otac šestoro dece u svojoj je školi pokrenuo 10-dnevni izazov za učenike da i oni isprobaju njegovu dijetu, zahvaljujući kojoj se on sam osećao kao da je dvadesetim.

Izbacio samo jednu namirnicu, smršao 55 kg: Ovaj metod nema šanse da vam ne uspe!

foto: Shutterstock

"Na neki način mi je žao što se taj infarkt nije dogodio i ranije, jer se sada osećam odlično i želim što duže da uživam u ovom telu", rekao je Šmit za Dejli mejl.

"Osećam se kao mladić zarobljen u telu starca. Ali ovo telo starca funkcioniše sjajno", dodao je on.

Započevši tretman koktelom lekova, Šmit kaže kako je znao da će oni samo sprečiti drugi infarkt, ali neće ga izlečiti niti ojačati njegovo srce. Počeo je da proučava vegansku ishranu, koja mu se isprva činila suviše ekstremnom, pa se odrekao samo crvenog mesa. Međutim, godinu dana kasnije, opet je počeo da oseća srčane tegobe. Tada je odlučio da postane ekstreman - zajedno sa suprugom Šeri prebacio se na veganstvo.

Prošle godine je počeo i da vežba, istrčao je dva polumaratona, a u junu je završio svoj prvi ceo maraton.

"Imao sam previše energije, koju sam morao negde da potrošim. Nisam mogao ni da spavam zbog toga", našalio se Šmit, čija je promena životnog stila rezultirala titulom najseksepilnijeg vegana iznad 50 godina, koju mu je uručila organizacija PETA.

Osvojio je vegansko krstarenje na Karibe, na koje će sledećeg meseca povesti suprugu.

Skuvajte bananu, med i vodu, sačekajte 3 dana: Čudo prirodne medicine! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs