Obratite pažnju

Aktivni ugalj spasava od većine toksina: Pred ovim je ipak nemoćan!

Aktivni ugalj bi trebalo svi da imaju u svojoj kućnoj apoteci jer može da spase život

Medicina
10:58h Autor:
Aktivni ugalj spasava od većine toksina: Pred ovim je ipak nemoćan!
Foto: Shutterstock

Svojstva aktivnog i običnog uglja su gotovo identična. Aktivni ugalj koristi isključivo za medicinsku primenu. Hemijski se veže na druge materije u svojoj površini, pa se koristi za apsorpciju toksina, atoma i jona. Aktivni medicinski ugalj ima niz pora, odnosno prilično je šuplje građe, a te pore pomažu u hvatanju toksina, odnosno sprečavanju njihove apsorpcije i širenja po organizmu. Vrlo je efikasan ako se uzme tokom prvog sata nakon uzimanja toksina, ali nemojte misliti da deluje na sve toksine...

Kod trovanja alkoholom, cijanidom i metalima gvožđa i litijuma, kiselina koje brzo uništavaju unutrašnje tkivo, aktivni ugalj neće biti efikasan... Ali može nekome da spase život kod, na primer, ugriza zmije, uboda crne udovice, zaraženih komaraca i slično...

Žene su poludele za crnom limunadom: Podmlađuje kožu, sprečava nadimanje!

foto: Shutterstock

Mnogima će biti prvi izbor kada nastupi proliv, vezaće na sebe toksine unete konzumacijom, sprečiće njihovo širenje i pomoći će da se brže eliminišu iz organizma. Kod proliva se ne savetuje da se koristi duže od četiri dana, a za detoksikaciju je potrebno sedam dana. Nije preporučljivo uzimati ga duže vreme jer prijanja uz sluzokožu probavnog sistema i vezuje vodu. Kada se primenjuje u kraćem vremenskom periodu potpuno je siguran i neškodljiv, a može da se koristi i kod dece.

Ugalj za lepotu

Uz ovu, jedna od poznatijih upotreba aktivnog medicinskog uglja je izbeljivanje zuba. Stavite ga malo na četkicu za zube, dobro istrljajte zube i isperite dok voda ne bude "čista". Ovo možete da ponavljate dva do tri puta nedeljno.

Posebna pažnja se savetuje onim osobama koje uzimaju svakodnevnu terapiju da se posavetuju sa svojim lekarom kako ne bi došlo do smanjivanja ili pojačavanja delovanja terapije. Uz to, ako osetite nuspojave poput povraćanja i proliva, prestanite da ga uzimate i tada se posavetujte s lekarom.

Pomešajte samo ova 3 sastojka iz kuhinje: Dobićete lek moćniji od svake hemije! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs