Probajte i vi

Jabukovo sirće pomaže kod čira na želucu, ali samo ako ga pijete ovako!

U brojne pogodnosti jabukovog sirćeta ubraja se i pozitivno dejstvo na čir na želucu, oboljenje koje pogađa razne starosne strukture. Osim same koristi ove prirodne supstance, ovde ukazujemo na njeno pravilno korišćenje u lečenju želudačnog čira

Medicina
21:13h Autor:
Jabukovo sirće pomaže kod čira na želucu, ali samo ako ga pijete ovako!
Foto: Shutterstock

Jabukovo sirće je destilovani i fermentisani proizvod od jabuke, koji ima jake antibakterijske i lekovite osobine. Odavno je poznata, a sad sve više aktuelna primena ove potpuno prirodne supstance koja može da pomogne pri lečenju mnogih boljki.

Jabukovo sirće isproban je i pouzdan način u tretiranju i lečenju raznih vrsta čireva. Čir na želucu uzrokovan je bakterijom Helikobakter pilori i jabukovo sirće vrlo je efikasno u uklanjanju ovog mikroorganizma.

Postoji mnogo drugih zdravstvenih koristi povezanih sa jabukovim sirćetom, jer ono pomaže uklanjanju mnogih toksina iz tela. Daćemo vam nekoliko kratkih uputstava kako se jabukovo sirće primenjuje kod čireva, na koji način treba izabrati pravi proizvod, kako ga konzumirati i u kojoj količini.

Izaberite pravi tip jabukovog sirćeta

Za efikasno olakšanje bolova kod čira veoma je važno najpre odabrati odgovarajući tip jabukovog sirćeta. Najbolje i najefikasnije jabukovo sirće napravljeno je od organskih jabuka, što znači da u sebi ne bi trebalo da sadrži bilo kakve dodatne hemikalije ili konzervanse. Osim toga što je važno da jabuke koje su fermentisale sirće budu organskog porekla, potrudite se da izaberete sirće divlje jabuke, jer je ona još zdravija i prirodnija od organski gajenog ploda. Jedino organsko sirće divlje jabuke želatinastog je izgleda, na pravi način fermentisano i puno minerala, vitamina, dobrih bakterija pogodnih za lečenje čira i esencijalnih enzima. Prisustvo svega ovoga u takvom sirćetu ukazuje na to da ono nije previše obrađeno.

Bog joj ukazao šta da jede za zdravlje: Čuveni recepti Svete Hildegarde!

foto: Shutterstock

Dobro promućkajte pre upotrebe

Kako bi se ravnomerno distribuirali životno važni enzimi, minerali i druge supstance u jabukovom sirćetu, najpre je potrebno bočicu dobro protresti pre konzumiranja. Ovo će ravnomerno distribuirati želatinastu materiju sirćeta, kako bi svaka kap koja izađe iz bočice u sebi imala jednaku količinu blagodeti koju pruža. Obavezno pregledajte bočicu nakon mućkanja kako biste bili sigurni da nema taloga na dnu i da se sadržaj pravilno promešao.

Popijte odgovarajuću količinu

Od presudnog je značaja za lečenje čira da se jabukovo sirće uzima u odgovarajućoj količini, jer prevelika potrošnja može biti štetna, dok premalo sirćeta može da bude neefikasno. Najbolji i preporučljiv način je da se svakodnevno počne sa uzimanjem dve kašičice jabukovog sirćeta. Jako je važno da se ova količina pomeša sa čašom vode ili šoljom čaja kako bi se sprečilo oštećenje zuba ili sluzokoža usta.

Med, čaj, soda bikarbona: Hitna pomoć za česte zdravstvene probleme!

foto: Shutterstock

Postepeno se onda količina povećava na dve kašike dnevno, što je dovoljna količina za lečenje čira na želucu. Savet je takođe da ako imate bilo kakav drugi zdravstveni problem ili ste na nekoj terapiji lekovima, najbolje je da se prethodno konsultujete sa svojim lekarom pre nego što počnete sa konzumiranjem jabukovog sirćeta.

Pijte redovno

Svaki pojedinac je jedinstven slučaj za sebe i zato je nekima odmah bolje nakon nekoliko doza jabukovog sirćeta, dok neki drugi zahtevaju i duže trajanje ovog prirodnog tretmana. Zbog toga je preporuka da se uzima redovno i konzistentno kako bi se postigli odgovarajući rezultati. Takođe, dobra je ideja i da se nastavi sa ovim lekovitim tretmanom čak i nakon dobijanja olakšanja kako bi se sprečilo ponovno pojavljivanje čira.

Jabukovo sirće i soda bikarbona

Još jedan izuzetno efikasan način tretiranja čira na želucu dobija se mešanjem jabukovog sirćeta sa sodom bikarbonom. U čašu sipajte kašičicu organskog jabukovog sirćeta, a zatim dodajte i polovinu kašičice sode bikarbone. Očekujte da će ova kombinacija zapenušati, pa kada se ta reakcija zaustavi, ulijte vodu i popijte ovo pre svakog obroka.

Svi ga imamo, leči čak 23 bolesti: Evo kako možete da koristite jabukovo sirće! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs