Nauka

Recept Dr Bolotova za čišćenje ćelija: Usporićete starenje ako svaki dan uradite ovo!

Borisa Vasiljeviča Balotova zovu još i ukrajinski Ajnštajn, a on zna tajnu kako da očuvate večnu mladost
Medicina
18:44h Autor:
Recept Dr Bolotova za čišćenje ćelija: Usporićete starenje ako svaki dan uradite ovo!
Foto: Printscreen/ Yotube/ для тех, чья Душа не спит

Ćelije ljudskog organizma s godinama sve brže stare, propadaju i umiru. To se događa zbog oštećenja izazvanih slobodnim radikalima i toksinima kao što su teški metali, nitrati, radionuklidi, kojima je organizam izložen, prenosi alternativa-za-vas.com.

Ali taj proces starenja i te kako se može usporiti, tvrdi fizičar, matematičar, filozof i akademik Boris Vasiljevič Bolotov, kojeg nazivaju i “ukrajinskim Ajnštajnom”.

On smatra da je naš organizam samoregulirajući te da ima sposobnost samoobnavljanja i samoisceljenja. Nakon višegodišnjeg proučavanja ćelija ljudskog organizma i načina na koje se one mogu pomlađivati, osmislio je brojne terapije koje su se pokazale vrlo uspešnim.

Usporite starenje ćelija uz pomoć soli

Dr Balotov je otkrio postotak broja ćelija koje kod čoveka ostare za godinu dana. Kod jednogodišnjeg deteta broj takvih ćelija iznosi 1 posto, kod sedmogodišnjeg deteta taj se postotak povećava na 10 posto; a kod čoveka u dobi od 50 godina broj ćelija iznosi čak 40-50 posto.

Na temelju vlastitih istraživanja osmislio je i sistem lečenja kojim se ćelije mogu regenerisati, a organizam pomladiti.Stare, istrošene ćelije zamenjuju se novima, koje nose snagu i vitalnost.

Prvo i najvažnije pravilo pomlađivanja jest da se poveća broj novih ćelija u odnosu na one stare i oštećene.

Samo jedna šolja stvara neprobojni štit na ćelijama: Siguran način da sprečite najgore bolesti!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Recept za pomlađivanje dr. Bolotova je vrlo jednostavan.

Za to vam treba samo jedan sastojak – morska ili himalajska so!

Taj se kuhinjski multipraktik od davnina koristio kao lek za razna oboljenja i tegobe. Recept dr Balotova za čišćenje i obnovu ćelija:

Pola sata nakon jela stavite na jezik 1 gram himalajske soli. Pričekajte nekoliko sekundi da se otopi u ustima pa progutajte. Ovaj recept sa solju možete primeniti nakon svakog obroka.

Kako deluje morska so?

So podstiče lučenje enzima pepsina koji, osim što doprinose probavi, ubrzava eliminaciju starih ćelija, kao i onih oštećenih raznim toksinima.

Primenom ovog recepta dr Bolotova podstaknućete lučenje želučanog soka, koji sadrži tvari potrebne za uklanjanje oštećenih ćelija iz vašeg tela.

To će dati podsticaj vašem organizmu da se sam bori protiv štetnih toksina i ćelija tumora.

Ako budete ovaj recept praktikovali barem 6 meseci, broj novih ćelija u vašem organizmu će sve više rasti, što će se odraziti i smanjenjem bora na vašem licu.

Da li ste znali da su čak i stari Grci verovali u čudesna svojstva morske soli? I oni su, naime, nakon obroka imali običaj otapati u ustima zrnca soli.

Šokirani onkolozi slučajno otkrili: Ova trava može da ubije rak za 48 sati?!

Foto:  Thinkstock
Foto: Thinkstock

Dodatni saveti:

Bolotov takođe savetuje dodavanje malo soli na povrće, voće, zrnati sir i maslac. Ali pritom nemojte dodavati i ulje. Naime, ulje podstiče lučenje žuči, koja pak usporava pretvaranje otpadnih tvari u topive soli, koje se eliminiraju iz organizma putem urina.

Kako biste dodatno pomladili svoje ćelije, što češće u prehrani koristite kupus, ren, koromač, bokvicu, kopar, detelinu, koprivu, cimet, rotkvicu, korijandar, metvicu, senf, biber, morske alge, ginseng.

Možete konzumirati i sok od crne rotkve, rena, radiča ili korena peršuna kako biste podstakli otapanje mineralnih soli koji se talože na krvnim sudovima te u žučnom i mokraćnom mehuru.

Za dodatno podsticanje želučane kiseline konzumirajte ukiseljeno povrće poput turšije.

Balotov također ističe koliko je morska so zdrava za kožu. Na primer, nakon korištenja saune telo možete namazati medom u koji ste umešali himalajsku so. To će vašu kožu učiniti glatkom i elastičnom.

Ostale dobrobiti prirodne soli:

sadrži više od 90 minerala i elemenata u tragovima, od kojih se 24 smatraju esencijalnima za ljudsko zdravlje

kupke s prirodnom soli ublažavaju bolne zglobove i mišiće te izvlače toksine iz tkiva

ublažava alergije i čisti pluća

smanjuje kožne tegobe .

Napomena: ne primjenjujte ovaj recept sa solju ako imate većih problema sa srcem, bubrezima i jetrom.

Očistite pluća uz pomoć himalajske soli: Rešite se alergije i astme zauvek!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs