Probajte

Očistite pluća uz pomoć himalajske soli: Rešite se alergije i astme zauvek!

Izbacite sve toksine, sluz i bakterije iz pluća uz pomoć inhalacije sa ružičastom solju
Medicina
21:02h Autor:
Očistite pluća uz pomoć himalajske soli: Rešite se alergije i astme zauvek!
Foto: Thinkstock

U današnje vreme vazduh koji udišemo sve je više zasićen toksinima, brojnim nečistoćama, prašinom i smogom. Zato naša pluća postaju sve osetljivija pa smo skloni prehladama, alergijama, astmi i bronhitisu. Kako biste svojim plućima i celom disajnom sistemu priuštili dobar detoks, isprobajte inhalaciju himalajskom ružičastom soli.

Ta so, naime, ima svojstva prirodnog čistača sluzi, bakterija i otrova iz disajnih puteva, i to bez ikakvih negativnih nuspojava.

Reč je o najčišćoj soli koja postoji na Zemlji jer se kopa na mestima koja nisu izložena savremenim onečišćenjima – u podnožju Himalaje.

Budući da sadrži ione čiste sunčeve svetlosti, naziva se i “ružičastim zlatom”.

Čudesna svojstva ružičaste soli

Poznato je da himalajska so sadrži više od 80 minerala i elemenata u tragovima čiji je omer sličan onome u ljudskom organizmu. Njeni minerali su ionizirani, što znači da su dovoljno sitni da ih vaše ćelije mogu lako apsorbirati.

Ružičasta boja, čije nijanse mogu varirati, ukazuje na prisutnost železnih oksida.

Očistite pluća za 72 sata: Osećaj je kao da ste bili na planini nedelju dana!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Himalajska so deluje:

antimikrobno; antibakterijski; protugljivično; protuupalno.

Ova so snaži imunitet te deluje kao ekspektorans, a to znači da podstiče izbacivanje viška sluzi iz pluća.

U 18 veku u Poljskoj je primećeno da radnici koji rade u rudnicima soli imaju izuzetno zdrav respiratorni sistem upravo zato što na dnevnoj bazi udišu vazduh zasićen česticama soli.

Čak i ako bi se razboleli, simptomi su kod njih bili blagi i vrlo brzo bi ozdravili.

Lekovitost suve inhalacije himalajskom soli

Još su stari Grci primenjivali haloterapiju ili terapiju solju za ublažavanje raznih disajnih tegoba, poput kašlja, astme, začepljenja pluća i sinusa.

Danas brojni spa i velnes tretmani nude korištenje slanih soba.

Ali, za zdravlje vaših pluća ne morate boraviti u takvoj sobi. Možete se inhalirati i kod kuće. Potreban vam je samo inhalator u koji ćete staviti zrna himalajske ružičaste soli.

Kako upotrebiti inhalator:

Pazite da upotrebljavate keramički, a ne plastični inhalator. Dodajte malo himalajske soli u inhalator pa vrh inhalatora stavite u usta.

Udišite kroz usta, a izdišite kroz nos. Dišite duboko kako bi se železo iz soli apsorbovalo direktno u pluća i u krv. Vlaga iz vazduha pomaže apsorpciji čestica soli u vaša pluća. Čak i ako su vam usta suva, nemojte dodavati vodu.

Svako bi trebao imati svoj inhalator. Nemojte ga deliti s drugima. Možete se inhalirati ujutro ili navečer pre spavanja po nekoliko minuta.

Dok se inhalirate, vi ne udišete cele granule soli nego samo njene mikroskopske čestice.

Da se bronhitis ne spusti na pluća: 3 namirnice odmah pomažu!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Rastvor za inhalaciju:

Ako ne možete nabaviti inhalator za suvu inhalaciju, možete napraviti rastvor od 2 litre vode u koju trebate dodati oko 200 g himalajske soli.

Ovu inhalaciju možete praktikovati ujutro i navečer. To će vam pomoći kod sinusitisa, bronhitisa te upale uha ili grla.

Dobrobiti inhalacije

1. Ublažava simptome astme, alergije i hroničnog bronhitisa

Čestice himalajske soli deluju tako da stanjuju i isušuju sluz u plućima te istovremeno vlaže membrane, što uveliko olakšava tegobe astme, alergija, suvog kašlja, gripe, prehlade i sinusitisa.

Takođe, ova so podstiče eliminaciju sluzi iz pluća, ima protuupalna svojstva te smanjuje histaminsku reakciju, što znači da izvrsno pomaže kod alergija.

2. Smanjuje kašalj i poboljšava san

Poznato je da vazduh zasićen solju uništava bakterije, pa samim time ublažava kašalj i astmu, smanjuje hrkanje te doprinosi mirnom snu. Ublažava i simptome peludne groznice, pa ako patite od toga, noću ćete moći bolje spavati.Himalajska so ima i relaksirajuće delovanje - deluje na mišiće tako što ih opušta, što takođe doprinosi kvalitetu sna.

3. Smanjuje natečenost nosne sluznice

Udisanjem himalajske soli smanjićete natečenost sluznice u nosu, što će vam olakšati disanje.

Budući da morate da dišete duboko dok se inhalirate ovom solju, poboljšat ćete svoje disanje i povećati kapacitet pluća.

Duboko disanje ne donosi samo fizičke nego i mentalne i psihološke dobrobiti, poput smirenog uma i uravnoteženih emocija.

4. Ubrzava eliminaciju toksina i bakterija iz pluća

Himalajska so čisti celi respiratorni sistem od bakterija, koje mogu biti okidač za napade astme. Budući da se čestice soli lako apsorbiraju, one prodire duboko u plućna tkiva te ubrzava čišćenje od različitih patogena i toksina.

Starinsko inhaliranje nad biljkama čini čuda za organizam: Evo šta sve leči!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs