Korisni saveti

Telo puno toksina vapi za čišćenjem: 3 sigurna načina da izbacite otrove iz organizma!

Dobro je omogućiti probavi da se malo odmori i kasnije bolje radi. Što je probava bolja, i mi smo zdraviji
Medicina
11:52h Autor:
Telo puno toksina vapi za čišćenjem: 3 sigurna načina da izbacite otrove iz organizma!
Foto: Thinkstock

Toksini se nagomilavaju u telu iz hrane i pića koje unosimo u sebe, ali i kroz kožu i vazduh koji udišemo. Kada je ta količina prevelika, telo pati. Tada je potrebno očistiti ga. Dobro je omogućiti probavi da se malo odmori i kasnije bolje radi. Što je probava bolja, i mi smo zdraviji.

Ovo su simptomi da vam je telo prepuno toksina i vapi za čišćenjem:

1. Osećate se puno i naduto - ako telo nije u stanju da izbacuje otpad kako treba, dolazi do problema. Pražnjenje creva moralo bi da se odvija barem jednom dnevno. Naime, ako otpadne materije ne izlaze iz tela, one mogu da se vrate u krvotok i da stvaraju probleme. Nadutost je najčešći simptom prevelike količine otrova u telu, posebno ako dugo traje.

Za zdravu probavu tokom zime: Ovaj organ je od presudnog značaja!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Ne možete da spavate kako treba - teško vam je da utonete u san ili se noću često budite, pa ste narednog dana umorni.

3. Imate loš zadah - kada creva i jetra ne mogu da se reše otrova kako treba, tada može doći i do stvaranja neugodnog mirisa iz usta jer se na jeziku talože bakterije.

4. Jezik je promenio boju - postao je beličast ili žučkast što nastaje zbog taloženja bakterija.

5. Smetaju vam mirisi - ako nenormalno burno reagujete na, recimo, miris parfema ili dim cigarete, moguće je da se telo muči s otrovima. Ljudi koji imaju višak toksina u telu jače osećaju mirise jer su im čula izoštrenija.

6. Ne možete da smršate - s otrovima u telu isto je kao i s hormonima koji ne rade kako treba, lošom ishranom itd. Mnogi toksini se čuvaju u ćelijama masti, pa je teže izgubiti višak kilograma. Najviše se gomilaju na stomaku.

U najdebljoj fazi imala 118 kg: Prepolovila se jedući ove 3 namirnice! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

7. Problematična koža - konstantan svrab može da ukazuje da vam je hitno potrebna detoksikacija. Takođe, pojava akni je još jedan simptom.

8. Glavobolje - telo je previše osetljivo, pa dolazi do češćih glavobolja.

Kašičicu meda stavite u mleko ili čaj i popijte pre spavanja: Efekat će vas oduševiti!

Tri načina kako da uklonite toksine iz tela:

1. Sauna je odličan izbor jer dobro znojenje izbacuje otrove iz tela.

2. I post je jedan od načina da svom telu olakšate život i pružite mu priliku da se malo odmori. Idealno bi bilo postiti jednom nedeljno i tada ne unositi u telo ništa osim vode. Post se završava drugog dana ujutro uzimanjem svežeg soka od voća ili povrća. Kasnije tog dana pojede se lagana supa, a predveče kuvano povrće.

3. Konzumacija određene hrane, takođe, pomaže. Radi se o namirnicama koji vezuju toksine za sebe i tako pomažu da se izbace iz organizma. To su korijander, brokoli, alge... Za korijander kažu da je među najboljim čistačima tela od otrova i teških metala. Dodajte ga u skoro sve što pripremate, u salate itd.

Napomena: Ako imate određenih zdravstvenih problema, pre posta ili saune se konsultujte sa svojim lekarom.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs