Ne ignorišite ih

Smrtonosni simptomi raka kod žena: Ovakav bol u leđima je najopasniji!

Kada je u pitanju karcinom jajnika, bol u karlici ili stomaku ide ruku pod ruku uz nadutost
Medicina
20:22h Autor:
Smrtonosni simptomi raka kod žena: Ovakav bol u leđima je najopasniji!
Foto: Profimedia

Kada je u pitanju zaštita od raka, ne treba se oslanjati samo na rutinske testove. Važno je, pored toga, slušati svoje telo i posmatrati sve promene.

Evo nekih simptoma koje žene uglavnom previđaju:

1.Šištanje ili kratak dahNemogućnost pravilnog udisanja vazduha je jedan od prvih znakova raka pluća.

2.Hronični kašalj ili bol u grudimaLeukemija i rak pluća su samo neki tipovi raka koji mogu izazvati težak kašalj ili bronhitis. Neki oboleli od raka pluća prijavili su bol u grudima kojji se proteže na rame ili ruku.

3.Česte groznice ili infekcijeOvo može biti simptom leukemije, raka krvnih ćelija koji počinje u koštanoj srži. Leukemija dovodi do proizvodnje abnormalnih količina belih krvnih zrnaca, i smanjuje sposobnost organizma da se bori protiv infekcija.

Smanjite rizik od raka za 90%: Poznata doktorka otkriva tako prost način! (VIDEO)

4.Otežano gutanjeOvo je simptom najčešće povezan sa rakom jednjaka ili grla, ali takođe može biti i znak raka pluća.

5.Otečeni limfni čvorovi ili izrasline na vratu, ispod pazuha ili na preponamaOtečenost limfnih čvorova ukazuje na promene u limfnom sistemu, što može biti simptom raka.

6.Pojavljivanje modrica ili krvarenje koje ne prestajeOvaj simptom može ukazivati na leukemiju, do njega dolazi usled prekobrojnosti eritrocita i trombocita čime se slabi sposobnost krvi da se zgrušava.

7.Slabost i umorOpšti osećaj umora i slabosti je simptom mnogih različitih vrsta raka, a treba ga tumačiti u kombinaciji sa ostalim simptomima. Ako postoji osećaj iscrpljenosti bez razloga i spavanje ne pomaže, treba odmah porazgovarati sa lekarom.

Bije bitku svog života: Sa glavom u majčinom krilu, glumica (45) poslala najtužniju poruku! (FOTO)

8.Nadutost stomakaŽene sa dijagnozom raka jajnika imaju neobjašnjivu i iznenadnu trbušnu nadutost koja je trajala tokom dugog vremenskog perioda.

9.Gubitak apetitaOvo je takođe simptom raka jajnika. Obolele žene su izjavile da su imale smanjen apetit, ili čak da nisu jele neko vreme.

10.Bolovi u karlici ili stomakuOvo je simptom koji ide ruku pod ruku sa nadutosti koja često najavljuje rak jajnika. Bol u stomaku može se javiti i kao rezultat proširene slezine a to je simptom leukemije.

11.Rektalno krvarenje ili krv u stoliciOvo je čest simptom kolorektalnog karcinoma. Krv prilikom odlaska u toalet je dovoljan razlog za obraćanje lekaru.

U Srbiji godišnje 4.500 ljudi oboli od raka debelog creva: Ovako možete da sprečite opaku bolest!

12.Neobjašnjiv gubitak težineGubitak težine može biti rani imptom raka debelog creva ili drugih organa probavnog sistema. Ovo takođe može biti znak da se rak proširio na jetru i tako utiče na sposobnost organizma da se oslobodi od otpada.

13.Stomačni grčeviPojava grčeva u stomaku ili samom želucu može biti indikator raka debelog creva.

14.Crvene, bolne ili otečene dojkeOvo je simptom raka dojke. Kada dođe do bilo kakvih neobjašnjivih promena na grudima treba pozvati lekara.

15.Promena na bradavicamaBilo da su sravnjene, natečene ili okrenute u stranu, bradavice signaliziraju rak dojke.

16.Neobično teške ili bolne menstruacije ili krvarenje između menstruacijaOvo je simptom raka materice. Ukoliko se teške menstruacije ponavljaju treba otići na ultrazvuk.

Žene ih ignorišu, lekari često greše: Prva dva simptoma raka jajnika!

17.Oticanje licaNadutost, otečenost ili crvenilo mogu naznačavati rak pluća. Mali tumori pluća obično blokiraju krvne sudove u grudima, sprečavaju krv da teče slobodno iz glave i lica.

18.Rane koje ne zarastaju i lako prokrvareOvo je simptom raka kože, i to više različitih tipova.

19.Promene na noktimaNeobjašnjive promene na noktima su simptomatične kod nekoliko vrsta raka. Braon ili crnne pruge ili tačke ispod nokta mogu da signaliziraju rak kože, a proširenja ka krajevima prstiju ukazuju na rak pluća. Bledi nokti mogu ukazati na rak jetre.

20.Bol u leđima ili na donjem desnom delu leđaMnogi oboleli od raka jetre prijavili su upravo ovaj simptom. Rak dojke se takođe dijagnostifikuje preko bolova u leđima, ili ukazuje na proširenje raka na kičmu ili rebra.

U crevima imamo 15 kg otrova, oni uzrokuju najteže bolesti: Izbacite ih iz tela odmah! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs