Lekovita mešavina

Bolovi u kičmi postaju prošlost: Ruski melem oslobađa svih muka! (RECEPT)

Probajte, ništa vas ne košta, a možete mnogo da dobijete
Medicina
18:14h Autor:
Bolovi u kičmi postaju prošlost: Ruski melem oslobađa svih muka! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Ukoliko vas muče bolovi u kičmi i zblobovima a niste ljubitelj analgetika i popularne medicine, tu je prirodno rešenje po receptu ruskih lekara, piše Stvarukusa.rs.

Sve što treba da uradite jeste da očistite i sitno iseckate 300 - 400 grama belog luka, stavite ga u teglu i prelijete litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo...)

Zatvorite poklopcem i ostavite teglu da odstoji dve nedelje na tamnom mestu na sobnoj temperaturi i svakodnevno promućkajte jednom.

Za jedan dan, bol u kolenima i zglobovima je nestao: Presrećna žena svima otkrila recept!

Na kraju ćete dobiti ulje belog luka, koje treba da procedite kroz 3 - 4 sloja gaze ili dva puta kroz sitnu plastičnu cediljku.

Primena: Ulje utrljavajte na bolna mesta, na primer u donji deo leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokrijte najlon kesom, utoplite i tako prespavajte.

Tajna je u tome što beli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, pa samim tim pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva meseca, kada bi bol trebalo potpuno da prestane.

Izvor vlakana, folne kiseline i vitamina B: Pregršt dobrih razloga da jedete kukuruz!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs