Obratite pažnju

Najosetljiviji deo tela: Uši upozoravaju na 4 problema sa zdravljem!

Uši su veoma osetljiv organ ljudskog tela, sa kojim se ne treba igrati
Medicina
14:20h Autor:
Najosetljiviji deo tela: Uši upozoravaju na 4 problema sa zdravljem!
Foto: Profimedia

Miris, boja i struktura voska iz ušiju, čija je uloga da spreči da prljavština i bakterije uđu preduboko u ušni kanal, mogu da vam otkriju važne informacije za zdravlje. Saznajte na kojih to 4 problema vosak iz ušiju može da upućuje!

1.Vodenkast i zelenkaste bojeAko ste se oznojili, vodenkasto curenje iz uha verovatno je rezultat znoja koji je ušao u uho i pomešao se sa ušnim voskom. Ali, ako se niste oznojili, a vosak je vodenkast i zelenkaste ili tamno žute boje, to može da upućuje na infekciju u uhu.

2.Jak mirisMože da bude reč o infekciji ili oštećenju srednjeg uha. To može da uzrokuje brojne simptome koje lekari nazivaju hronični otitis media. Jedan od simptoma može da bude iscedak iz uha neprijatnog mirisa, a ukoliko se radi o upali srednjeg uha, možete primetiti i probleme sa ravnotežom, zvonjavu u ušima ili imati osećaj da vam je uho puno ili začepljeno. Ako primetite ove simptome, posetite lekara.

Kap sirćeta i alkohola stavite u uho i držite 60 sekundi: Čudesni efekat ostaviće vas bez daha!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3.Curenje iz uhaInfekcije ili ranice u bubnoj opni mogu da uzrokuju stvaranje abnormalnog rasta kože zvanog kolesteatom. U uhu nastaje izraslina nalik cisti, što rezultira time da debris iz uha popuni ušni kanal. U ovom slučaju umesto neprimetnog iscetka na koji ste navikli, iscedak iz uha može da izađe u obliku curenja ili grudvica. Pritisak i bol u uhu takođe su simptomi kolesteatoma.

4.Nedostatak voska u ušimaNepostojanje voska u ušima može da bude znak retkog i nedovoljno istraženog stanja zvanog keratitis obturans. Kod ovog stanja se vosak u ušima, umesto da postepeno izlazi sam od sebe, gomila unutar uha, sve dok se ne stvori tvrdi čep. Simptomi su bol i osećaj da su vam uši pune.

Stopala su ogledalo zdravlja: Ove promene ukazuju na ozbiljne bolesti!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs