Probajte odmah

Otac mu otkrio vekovima čuvanu tajnu: Najstarija metoda lečenja u Kini čuva od svih bolesti!

Delovanje takve akopresurne masaže zasnovano je na učenjima o meridijanima i kanalima koji su povezani sa određenim organima
Medicina
21:58h Autor:
Otac mu otkrio vekovima čuvanu tajnu: Najstarija metoda lečenja u Kini čuva od svih bolesti!
Foto: Shutterstock

Na našem telu postoji 365 tačaka koje deluju isceljujuće kada se masiraju, a ova tačka je jedna od najvažnijih.

Prema jednoj japanskoj legendi, nekada davno je živeo čovek koji je od svog oca dobio neprocenjivo znanje kako da uvek bude zdrav i da se izleči od svake bolesti koja ga snađe. Otac mu je otkrio samo jednu tajnu - gde se na telu nalazi tačka stotinu bolesti ili tačka dugovečnosti, kako je nazivaju u Kini.

Sledeći zapovesti svog oca, sin je svakodnevno masirao ovu tačku i doživeo je rođenje i smrt nekoliko careva.

Masiranje tačaka je jedna od najstarijih metoda lečenja na Istoku, koja se koristi već nekoliko hiljada godina. Ukupno, ljudsko telo ima 365 tačaka i 12 glavnih meridijana, što podseća na broj dana i meseci u godini.

Delovanje takve akopresurne masaže (pritiskom prstiju na određene tačke), zasnovano je na učenjima o meridijanima i kanalima koji su povezani sa određenim organima. U kineskoj medicini telo se posmatra kao energetski sistem, tako da se kroz masažu može uticati na tok energije i funkcionalnu aktivnost organa.

Izlečite hroničan bol u zglobovima: Čudo od namirnice deluje preko noći! (RECEPT)

Aktiviranje tačke Zu San Li (tačka za stotinu bolesti), daje trajni pomlađujući i isceljujući efekat. U Kini je ova tačka poznata kao tačka dugovečnosti, u Japanu kao tačka stotinu bolesti.

Ova tačka se nalazi ispod čašice kolena. Da biste je pronašli, pokrijte koleno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi između završetaka malog prsta i domalog, u vidu manjeg udubljenja između kostiju.

Možete je pronaći i na drugi način - sedite na pod, pritisnite čvrsto stopala ka podu i povucite ih prema sebi, ne podižući pete od poda. Primetićete da se ispod kolena stvorilo uzvišenje. Pronađite najvišu tačku ovog uzvišenja, stavite na nju prst i zauzmite startnu poziciju. Tačka koju ste pritisli prstom je ta tačka - Zu San Li.

Pritisnite ovu tačku na stopalu i držite dva minuta: Neverovatan efekat!

Zašto je Japanci nazivaju tačkom stotine bolesti

- Kontroliše rad organa koji se nalaze u donjoj polovini tela- Kontroliše rad kičmene moždine u delovima koji su odgovorni za pravilno funkcionisanje gastrointestinalnog trakta, digestivnog trakta, polnih organa, bubrega, nadbubrežne žlezde.- Pomoću masaže tačke Zu San Li može se povećati aktivnost nadbubrežnih žlezda, najmoćnijih žlezda koje imaju ulogu glavnog čuvara zdravlja čoveka. One luče adrenalin u krv, hidrokortizon i druge važne hormone.

Šta će se dogoditi ako svakodnevno masirate ovu tačku:

- Normalizuje krvni pritisak- Normalizuje nivo šećera u krvi- Suzbija upalne procese u organizmu- Podiže imunitet- Poboljšava varenje- Leči bolesti gastrointestinalnog trakta- Tretira posledice moždanog udara

Uz ovaj lek nikad nećete ostariti: Dve kašičice dnevno podmlađuju organizam! (RECEPT)

Masaža ove tačke deluje i na psihu. Pomoći će vam da povećate samopouzdanje, eliminišete stres i napetost i pronađete unutrašnji mir. Masirajući ovu tačku možete da izlečite mnoge bolesti, uključujući štucanje, zatvor, gastritis i inkontinenciju (nemogućnost kontrolisanja uriniranja).

Tačku Zu San Li najbolje je masirati u jutarnjim satima, pre ručka, 9 puta kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmenično (9 puta na jednoj, pa 9 puta na drugoj), i tako 10 minuta ukupno.

Pre početka masaže zauzmite udoban, opuštajući položaj, obavezno sedeći. Umirite disanje i koncentrišite se na svoja osećanja. Uronite u stanje harmonije i razumevanja toga da počinjete proces ozdravljenja.

Ovakva masaža ima stimulativno delovanje. Tačku možete masirati prstima ili zrnom neke žitarice (heljde, zoba, pirinča...). Možete i zalepiti na ovu tačku čen belog luka isečen na pola i ostaviti 1 do 2 sata (dok koža ne pocrveni).

Čim ustanete, pojedite beli luk na prazan stomak: Zapanjiće vas ono što će se dogoditi!

Svakodnevna masaža tačke Zu San Li u večernjim satima pogodna je za gubitak težine - kažu, oko pola kilograma nedeljno. Ali, nemojte masirati direktno pre spavanja, da ne biste izazvali nesanicu. Tačku Zu San Li možete masirati svakodnevno, ali najbolji efekat postiže se za vreme Mladog Meseca, pa ako već nemate vremena za svakodnevno masiranje, gledajte da to bude kad je Mlad Mesec.

Osam dana posle početka Mladog Meseca, obavezno masirajte ovu tačku ujutru, naizmenično na svakoj nozi u smeru kazaljke na satu. To je najbolje vreme masaže za jačanje imuniteta, poboljšanje rada svih organa i usporavanje procesa starenja.

Pre ručka, naizmenično na svakoj nozi, prema kazaljkama sata, za poboljšanje opšteg tonusa, pamćenja, rada kardiovaskularnog sistema i organa za varenje.

Posle ručka, simultano na obe noge - protiv stresa, nervoze i razdražljivosti, kod glavobolje i poremećaja sna.

Uveče, u suprotnom smeru od kretanja kazaljke na satu, naizmenično na svakoj nozi, za poboljšanje metabolizma i smanjenje telesne težine.

Doktorka me molila da joj odam tajnu: Žena otkriva recept za savršenu krvnu sliku!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs