Ne kupujte je deci

Dečak (14) izgubio vid za sekund: Zbog igračke kojom smo se svi igrali!

Iako je deca obožavaju, ova igračka uopšte nije bezazlena
Medicina
12:34h Autor:
Dečak (14) izgubio vid za sekund: Zbog igračke kojom smo se svi igrali!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Dane koji prethode praznicima većina ljudi koristi da kupi svojim najmilijima neki poklon, među kojima prednjače roditelji.

Deca se ničemu ne raduju kao igračkama, pa je ovakav poklon najčešći izbor, ali morate dobro da vodite računa šta kupujete!

Kada su u pitanju dečaci, postoji jedna igračka koju obožavaju, i to važi za sve generacije, a u pitanju je laser. Obožavaju da ga upere u nešto, posmatraju crvenu tačkicu na mestu na koje su "poslali" magičnu crvenu svetlost, ali ova igračka nije tako bezazlena!

Tome svedoči i slučaj 14-godišnjeg dečaka, koji je zbog lasera nepovratno izgubio čak 75 odsto vida!

Naime, on je iz znatiželje direktno pogledao u laser samo na sekundu, a već nakon nekoliko trenutaka osetio je da mu se vid magli, prenosi Dejli mejl.

Devojka mrzela sebe jer je slepa: Kada ju je momak zaprosio, šokirala sve!

Kako je ispričao roditeljima i lekarima, nije osetio nikakav bol u području oka, ali je ubrzo shvatio da vidi sve slabije.

Roditelji su ga odveli kod oftamologa, koji je ustanovio da je mrežnjača njegovog oka bukvalno spaljena, i da je oštećenje vida nepovratno!

"Njegov vid je pao na 25 odsto i malo je verovatno da će se išta popraviti. Na području opekotina nikada više neće videti, ali detalje ćemo saznati kada opekotine prođu", istakao je oftalmolog Ben Armitaž, koji je pregledao dečaka.

Roditelji su se nadali da bi naočare mogle da pomognu, išli su i kod drugih oftamologa, ali dijagnoza Armitaža je svaki put ponovo potvrđena.

"To može da slikovito da se objasni na primeru starih kamera. Ako je film u pozadini oštećen, nije važno koliko vam je dobro sočivo. Nažalost, ovom dečaku je oštećen baš taj ključni deo oka", zaključio je oftamolog.

Kosa kao griva, oko sokolovo: Pojedite tri kašike dnevno i dogodiće se čudo!

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs