ISPRAVKA: Crni luk ne može izlečiti štitnu žlezdu

Izvinjavamo se čitaocima zbog prenošenja pseudonauke koju smo objavili u tekstu pod naslovom "Spas za sve koji boluju od štitne žlezde: Metod ruskog lekara Igora Knjazkina čini čuda!" dana 8.02.2020. godine, a u kojem se između ostalog navodi metod lečenja štitne žlezde izvesnog doktora Igora Knjazkina i to masiranjem štitne žlezde glavicom crnog luka. Tekst je sada ISPRAVLJEN.

Medicina
11:06h Autor:
ISPRAVKA: Crni luk ne može izlečiti štitnu žlezdu
Foto: Shuterstock

Demantujemo tekst objavljen dana 08.02.2020. godine pod naslovom "Spas za sve koji boluju od štitne žlezde: Metod ruskog lekara Igora Knjazkina čini čuda!" a u kojem se između ostalog navode metode izvesnog doktora Igora Knjazkina kojima on sa glavicom crnog luka navodno stimuliše rad štitne žlezde. Ovaj tekst je okarakterisan kao pseudonauka i još jednom se izvinjavamo svojim čitaocima. Na ovaj propust ukazao nam je sajt Raskrinkavanje u svojoj analizi. Tekst je sada ISPRAVLJEN.

Doktor Igor Knjazkin je u prvobitnoj verziji teksta predstavljen kao cenjeni ruski doktor koji je "otkrio" efektan metod lečenja štitne žlezde. Međutim, Igor Knjazkin je u Rusiji poznat kao seksolog, psiholog, urolog, adrolog, ginekolog i fizioterapeut. Nikad nije naučno dokazano da trljanje glavice crnog luka može da stimuliše rad štitne žledze, zbog čega je prvobitna verzija teksta okarakterisana kao pseudonauka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs