Probajte

Male lenje prevare: 5 načina kako da smršate preko leta, a da ne mrdnete prstom!

Tajna uspeha krije se u svakodnevnim rutinama i sitnicama
Lepi & Zdravi
15:20h Autor:
Male lenje prevare: 5 načina kako da smršate preko leta, a da ne mrdnete prstom!
Foto: Shutterstock

Mnogi misle kako je mršavljenje dugotrajan proces tokom kojeg se morate dobro namučiti, ako želite da dođete do nekih rezultata. Međutim, tajna uspeha krije se u svakodnevnim rutinama i sitnicama.

Donosimo vam pet najjednostavnijih i najlakših odricanja uz koje možete smršati:

Najbrža dijeta na svetu: Traje 8 sati, skida 4 kilograma!

1. Čaj umesto kafe

Iako kafa sama za sebe nije kalorična, njeni omiljeni dodaci poput šećera i mleka zaslužni su za unos dodatnih kalorija koje vam nisu potrebne. Umesto kafe ispijte šoljicu zelenog ili crnog čaja, toplog ili hladnog. Oni će vas razbuditi istom snagom, ali će pritom očistiti vaše telo i ubrzati probavu i razgradnju masnoća.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Očistite organizam dva dana u sedmici

Izbacite ugljene hidrate poput testenine, hleba, riže ili krompira iz samo dva dana u sedmici. Umesto ovakvih priloga pripremite sebi kuvano povrće i napravili ste puno za vaše telo.

3. Žvaka umesto grickalica

Svaki put kada se zaželite slatkih grickalica između obroka popijte čašu vode i posegnite za gumom za žvakanje bez šećera. Ona će trenutno zadovoljiti vaše potrebe prema slatkišima i time ćete preskočiti barem dva do tri nezdrava unosa kalorija dnevno.

Smršajte preko noći: 5 čudesnih trikova!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Zagrejte prostoriju

To ne znači da ćete tokom leta upaliti grejanje, već da nećete preterivati sa klima uređajem. Niže temperature otvaraju apetit i želju za žvakanjem i grickanjem, dok se tokom vrućina želja za hranom značajno smanjuje.

5. Pešačite

Tokom leta jutarnje šetnje su prijatne, ali i vrlo korisne. Prisilite se i parkirajte vozilo dalje od mesta gde radite ili, ako vam nije predaleko, uputite se na posao pešice. Samo 10 minuta kretanja tokom dana pomoći će vam da skinete masne naslage i brže dođete do cilja.

Od ishrane pećinskog čoveka do striptiza: 50 trikova za mršavljenje u Holivudu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs